Κύπρος

Ολοταχώς προς σύγκρουση: Τουρκικά ΜΜΕ ζητούν εισβολή στην Κύπρο - Ο Ακάρ ενημέρωσε την αντιπολίτευση για τα ελληνοτουρκικά


Σκηνικό έντασης πλέον δημιουργεί η Τουρκία. Χθες ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επισκέφθηκε τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και τους ενημέρωσε για τους S400 και τις κινήσεις των δυο τουρκικών γεωτρύπανων στην Κυπριακή ΑΟΖ, γεγονός που συμβαίνει μετά από πολύ καιρό.

Παράλληλα, ορισμένα φιλοκυβερνητικά τηλεοπτικά δίκτυα όπως το ΑΤV έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο ακόμη και για νέα εισβολή στην Κύπρο, με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι θα εμποδιστεί Τουρκικό Γεωτρύπανο αν επιχειρήσει έρευνες στο Καστελόριζο.

«Αν χρειαστεί η Αϊσέ θα ξαναπάει διακοπές»

Ειδικότερα, το ρεπορτάζ ανέφερε πως «το Φατίχ συνεχίζει τις γεωτρήσεις και συνοδεύεται από τουρκιές φρεγάτες», σηιεώνει δε πως: «αν υπάρξει πρόκληση από τους Ελληνοκύπριους ή την Ελλάδα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και θα απαντήσουμε.

Οι στρατιώτες μας θα απαντήσουν πολλαπλάσια σε οποιαδήποτε επίθεση από Έλληνες ή Ελληνοκύπριους. Θα θεωρηθεί αιτία πολέμου. Αν χρειαστεί η Αϊσέ θα ξαναπάει διακοπές άλλη μια φορά….». Στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα «θα ξαναεισβάλουμε στην Κύπρο».
https://twitter.com/Ahaber/status/1143270606248583169?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/yunanlamucadele/status/1143242072654327809?ref_src=twsrc%5Etfw

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Ερντογάν θα τα παίξει όλα για όλα πλέον. Η νίκη Ιμάμογλου χτύπησε καμπανάκι για τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ενώ ταυτόχρονα οι πρώην σύντροφοί του στο ΑΚΡ ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα.

Προς διάσπαση οδεύει το κόμμα το AKP, που «συνταράσσεται» από την ανακοίνωση νέου κόμματος από τον πρώην συνοδοιπόρο του Ταγίπ Ερντογάν, Φεχμί Κορού, το οποίο απολαμβάνει, μάλιστα, την στήριξη του τέως προέδρου της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

«Το ΑΚΡ, αδυνατώντας να κατανοήσει την σοβαρότητα της κατάστασης και τα νέα δεδομένα στην τουρκική πολιτική σκηνή, θα εξακολουθήσει να κάνει σοβαρά λάθη στο άμεσο μέλλον. Τότε θα ξεκινήσει και η σταδιακή αποχώρηση των μελών από το κυβερνών κόμμα».

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου, η παραπάνω, βαρυσήμαντη τοποθέτηση έρχεται λίγο μετά τις επαναληπτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης, από έναν πρώην συνοδοιπόρο του Προέδρου της Τουρκίας και στενού φίλου του τέως Προέδρου, Αμπντουλλάχ Γκιουλ. Μιλώντας στο αντιπολιτευόμενο Τ24, ο δημοσιογράφος Φεχμί Κορού ανακοινώνει την επικείμενη ίδρυση ενός νέου κεντρώου πολιτικού φορέα, στον οποίο εκτός από την ομάδα του κ. Γκιουλ θα λάβουν μέρος πολιτικοί με κεντρώο προφίλ, οι οποίοι διαφωνούν με την πολιτική γραμμή του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Κορού, ο οποίος διατηρεί φιλία με τον κ. Γκιουλ, από τα χρόνια των πανεπιστημιακών σπουδών του, προβάλλει την άποψη ότι στην μεγάλη επιτυχία του Εκρέμ Ιμάμογλου, αξιοσημείωτο ρόλο διαδραμάτισε η απογοήτευση των πρώην ψηφοφόρων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), οι οποίοι δίχως καμία εναλλακτική λύση, οδηγήθηκαν στο να στηρίξουν την υποψηφιότητα του φιλόδοξου Πόντιου πολιτικού.

Έρχεται νέο κόμμα

Ο κ. Κορού αναφέρει τα εξής: «Θα δημιουργηθεί ένα κίνημα, στο οποίο θα λάβει μέρος ο Αμπντουλλάχ Γκιουλ. Παρακολούθησα τις επαναληπτικές εκλογές μαζί με ανθρώπους του Γκιουλ. Διαπίστωσα ότι καταβάλλουν προσπάθεια αυτό το διάστημα για να συγκεντρωθούν γύρω από συγκεκριμένες αρχές. Δεν πρόκειται για ένα κίνημα που απευθύνεται αποκλειστικά σε πρώην στελέχη του ΑΚΡ αλλά θα στοχεύσει και σε άτομα από τον κεντρώο χώρο».

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή αυτήν την στιγμή δεν έχει ξεκαθαρίσει το χρονοδιάγραμμα ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα. Ο κ. Κορού, στην συνέχεια της τοποθέτησης του, θεωρεί ότι πλέον το μέλλον της συμμαχίας του κ. Ερντογάν με τους Γκρίζους Λύκους δεν είναι δεδομένο. Και αυτό διότι, αργά ή γρήγορα το ΑΚΡ θα κληθεί να κατανοήσει ότι αυτή η συμμαχία έχει ως αποτέλεσμα την σμίκρυνση της εκλογικής βάσης του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ