Κόσμος

Ιμάμογλου: «Ευχαριστώ τους Έλληνες της Κων/πολης & όσους με ψήφισαν!» - Φέρνει εξελίξεις η ήττα Ερντογάν


Ύστερα από 25 χρόνια ο Ιμάμογλου «έδωσε» την Κωνσταντινούπολη στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), με θρίαμβο (και) στις επαναληπτικές εκλογές και παρά τις προσπάθειες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επικρατήσει ο «δικός του», Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους 16 εκατ. κατοίκους της Κωνσταντινούπολης, είτε είναι ψηφοφόροι του HDP, του MHP, του AKP, του BBP, είτε είναι Τούρκοι, είτε Σύροι, είτε Έλληνες, στα παιδιά, στις μητέρες, στους νέους…», είπε μεταξύ άλλων.

Η δήλωση στα τουρκικά: «ister Türk, ister Kürt, Rum, Musevi, Süryanilere kısacası bu ülkenin asil vatandaşlarına; en yakın yol arkadaşım olan İstanbul’un»

Και τόνισε πως: «Είμαστε υπέρ της Δημοκρατίας που δεν λειτούργησε το βράδυ της 31ης Μαρτίου. Το έθνος μας ξέρει τι συνέβη». Αυστηρό μήνυμα στον Ερντογάν

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου απευθύνθηκε και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας του μάλιστα και συνάντηση: «Θα ήθελα να επισημάνω στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει η διαβεβαίωση πως η τοπική και η κεντρική εξουσία θα συνεργαστούν αρμονικά για τα προβλήματα της Κωνσταντινούπολης. Μιλάμε για τις ανάγκες 16 εκατομμυρίων κατοίκων. Είμαι έτοιμος να δουλέψω αρμονικά μαζί σας. Οι πολίτες έχουν κουραστεί από πολιτικούς καβγάδες».

Οι κάλπες έκλεισαν στην Κωνσταντινούπολη, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, όπου 10.570.222 ψηφοφόροι ψήφισαν για την εκλογή νέου δημάρχου, μετά την ακύρωση του αποτελέσματος στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου και τη νίκη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης. Σύντομα αναμένεται να αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ώρες.

Η εκλογή δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη έλαβε δημοψηφισματικό χαρακήρα ως προς τις πολιτικές της κυβέρνησης, και εξελίχθηκε σε ένα τεστ αποφασιστικής πολιτικής σημασίας για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP), μετά την απώλεια του ελέγχου της δημοτικής αρχής, πριν από τρεις μήνες, στην μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, η οποία αποτελεί και το κύριο οικονομικό της κέντρο.

Δείτε πως έχει βαφτεί μέχρι τώρα ο χάρτης της Πόλης
https://twitter.com/AydinlikGazete/status/1142847916698230784?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/anadoluagency/status/1142851805975666689?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...