Αρχείο

Η Άγκυρα προσπαθεί να απλωθεί στη Δ.Θράκη: "Ειδικοί" κατηγορούν την Ελλάδα για "Ισλαμοφοβία" - Λόγω βανδαλισμών σε μουσουλμανικό νεκροταφείο

ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΥΡΚΟΙ «ΕΙΔΙΚΟΙ» ΣΤΗΝ ΔΥΤ.ΘΡΑΚΗ  

Άργησαν οι Τούρκοι λίγο, αλλά ξεκίνησαν με μεγάλη ορμή την ύποπτη προπαγάνδα τους κατά της Ελλάδος (με αφορμή βανδαλισμό σε μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αλεξανδρούπολη) και στόχο τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης, ειδικά τώρα που έρχονται οι ελληνικές βουλευτικές εκλογές, με σκοπό να εξελέγξουν βουλευτή εντός του κοινοβουλίου μας, όπως την αρχηγό του μειονοτικού κόμματος DEB που μας δηλώνει ευθαρσώς ως μητέρα-πατρίδα της την Τουρκία του Ερντογάν.     

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak και Τούρκος «ειδικός» που γεννήθηκε  στην Δυτική Θράκη, επικαλούμενος το όντως απαράδεκτο περιστατικό από αγνώστους κατά μουσουλμανικού νεκροταφείου, βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει την Ελλάδα για κλίμα αυξανόμενης ισλαμοφοβίας, θέλοντας να δημιουργήσει ενοχές στην επερχόμενη ελληνική κυβέρνηση.

«Η ρατσιστική επίθεση στην Ελλάδα δεν είναι πρώτη και δεν θα είναι η τελευταία», προειδοποιεί ο ειδικός από την Δυτική Θράκη Αλί Χουσεϊνιόγκλου, σε μια σαφή προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κατά της χώρας μας , μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων για την γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων.

«Η πρόσφατη επίθεση εναντίον μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Ελλάδα δείχνει την άνοδο της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού τόσο εκεί όσο και σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο», δηλώνει Τούρκος εμπειρογνώμονας σε μια προσπάθεια να προκαλέσει νέο μπαράζ δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων περί δήθεν καταπίεσης της μουσουλμανικής - τουρκικής κατά την Άγκυρα - μειονότητας.

Ως γνωστό,στο μουσουλμανικό νεκροταφείο στην πόλη της Αλεξανδρούπολης την Τρίτη, άγνωστοι βάνδαλοι έσπασαν μνήματα προκαλώντας υλικές ζημιές, αφήνοντας πίσω τους κατεστραμμένους επιτύμβιους ενώ έγραψαν και ρατσιστικά συνθήματα.

Οι ίδιοι «άγνωστοι» ζωγράφισαν ναζιστικά σύμβολα και το λογότυπο του ελληνικού κόμματος «Χρυσή Αυγή»,  καθώς και φυλλάδια του κόμματος στο νεκροταφείο, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

«Αυτό το είδος επίθεσης στην Ελλάδα δεν συμβαίνει για πρώτη φορά και δεν θα είναι το τελευταίο», δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ο Αλί Χουσεϊνιόγκλου, ειδικός του Ινστιτούτου Βαλκανικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Α. Θράκης, ο οποίος προέρχεται από τη Δυτική Θράκη.

«Αυτή η επίθεση είναι ένας πολύ καλός δείκτης της αυξανόμενης ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια», εξήγησε ο ίδιος.

Ο Χουσεϊνιόγκλου δήλωσε ότι μέσω αυτών των ρατσιστικών ισλαμοφοβικών επιθέσεων, οι άνθρωποι που μισούν το Ισλάμ και τους Τούρκους, στέλνουν το μήνυμα ότι, δεν σέβονται ούτε τους τάφους των μουσουλμάνων του παρελθόντος, ή δεν σέβονται καθόλου τους Μουσουλμάνους.

Στόχευση μουσουλμάνων Τούρκων και Ισλάμ.

«Αυτή η επίθεση στόχευε τους μουσουλμάνους Τούρκους και το Ισλάμ στη Δυτική Θράκη. Η επίθεση αυτή καταδεικνύει την παρουσία εκείνων που διαταράσσονται από την μουσουλμανική τουρκική ταυτότητα στη Δυτική Θράκη», πρόσθεσε ο Χουσεϊνιόγκλου.

«Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Αλεξανδρούπολη αποτελεί μέρος της δυτικής Θράκης όπου ο πλουραλισμός και ο πολιτισμός της συνύπαρξης κυριαρχεί, το περιστατικό είναι πολύ σημαντικό. Το γεγονός ότι άνθρωποι από διαφορετικές θρησκείες και εθνικότητες ζουν δίπλα δίπλα εδώ και αιώνες είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της Δυτικής Θράκης», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Χουσεϊνιόγκλου τόνισε ότι αυτή η επίθεση δεν ήταν μεμονωμένη εκδήλωση και ήταν πιθανώς οργανωμένη.

Ενώ θεωρεί ότι ο χρόνος που έλαβε χώρα ήταν σκόπιμος και είχε νόημα. "Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περασμένη Κυριακή (Ε.Κ.) στην Ελλάδα», σύμφωνα με τον Huseyinoglu.

Υπογραμμίζοντας ότι σε αυτές τις εκλογές το Κόμμα φιλίας, ισότητας και ειρήνης (DEB) κέρδισε την υποστήριξη των Τούρκων που ζουν στη χώρα, ο Χουσεϊνιόγκλου δήλωσε ότι αυτή η επίθεση μπορεί να πραγματοποιήθηκε σε απάντηση της επιτυχίας του κόμματος.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ανώτεροι Έλληνες αξιωματούχοι δεν εξέδωσαν καταδικαστικές ανακοινώσεις για την επίθεση, ενώ δεν λαμβάνουν και αποτελεσματικά αντίμετρα για να αποτρέψουν τέτοιες επιθέσεις που εμπεριέχουν μίσος.

Το Κόμμα της Χρυσής Αυγής όμως καταδίκασε τελικά την επίθεση, αναφέρει το τουρκικό άρθρο.

«Μέχρι σήμερα, περίπου το 90% των ισλαμοφοβικών και άλλων υπόπτων για υποκίνηση εθνοτικού και θρησκευτικού μίσους δεν έχουν εντοπιστεί ή συλληφθεί, ενώ ένα μεγάλο μέρος των συλληφθέντων επιτιθέμενων δεν τιμωρήθηκαν», δήλωσε ο Τούρκος ειδικός.

Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OΑΣΕ), είχαμε 128 περιστατικά εγκλημάτων μίσους που καταγράφηκαν από την ελληνική αστυνομία το 2017, και μόνο 46 από αυτά έγιναν διώξεις και για μόνο έξι εκδόθηκε ποινή από δικαστήριο.

Καταδικάζοντας την έλλειψη αποτρεπτικών μέτρων κατά των ισλαμοφοβικών επιθέσεων, ο Χουσεϊνιόγκλου δήλωσε: «Τέτοιες ισλαμοφοβικές επιθέσεις είναι πιθανόν να συνεχιστούν στην Ελλάδα επειδή δεν υπάρχουν αποτελεσματικές κυρώσεις ή αποτελεσματικοί δικαστικοί μηχανισμοί».

Ο Τούρκος τελειώνοντας τόνισε επίσης ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τέτοιες επιθέσεις σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου ακόμη και μερικοί από τους κορυφαίους πολιτικούς και κληρικούς δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ισλαμοφοβική ρητορική, καταλήγει με το εμπρηστικό άρθρο της η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα.

Εκτίμηση υπάρχει ότι ο Ερντογάν μέσω του τουρκικού τύπου, «ειδικών» και αξιωματούχων, θα  προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να εγείρει σοβαρό θέμα στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, (ήδη ξεκίνησε με δηλώσεις Τσαβούσογλου) ανοίγοντας πολλαπλά μέτωπα στη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Ιουλίου, για να την πιέσει πιθανόν να «συμφωνήσει» και αυτή με τις παράλογες απαιτήσεις του, όπως ίσως έχει γίνει (όπως ισχυρίζεται κάποιοι στον ελληνικό τύπο), με τη νυν κυβέρνηση.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...