Πολεμικό Ναυτικό

Επίδειξη μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας του Πολεμικού Ναυτικού στη Σύρο (βίντεο)


Εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν το λιμάνι της πόλης και καταχειροκρότησαν όσους συμμετείχαν στην επίδειξη, ενόψει της αναβίωσης της Ναυτικής Εβδομάδας στο νησί της Σύρου. Το Πολεμικό Ναυτικό, έκανε επίδειξη των μονάδων του, με τον κόσμο, όχι απλά να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του αλλά να μένει εντυπωσιασμένος.

Το Πολεμικό Ναυτικό και ο Α/ΓΕΝ έδωσαν ένα απρόσμενο και καταπληκτικό δώρο στο νησί της Σύρου. Στα πλαίσια πέρατος της άσκησης »ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019» διοργανώθηκαν εκδηλώσεις υπό την επωνυμία «ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ” με κεντρικό πυρήνα των εκδηλώσεων στην Ερμούπολη που σκοπό είχε την ανάδειξη και ενίσχυση των άρρηκτων δεσμών του Ελληνικού λαού και του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και προβολή της Ναυτικής Παράδοσης και Ιστορίας μας.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελο Αποστολάκη, καθώς και μέλη της διοίκησης του Πολεμικού Ναυτικού.

Στις εκδηλώσεις επίσης παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Ακολούθησε επίδειξη από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) με συμμετοχή προσωπικού Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) και Σκάφη Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ).

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄, δύο ακόμη Μητροπολίτες, όπως και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων.

Πηγή: cyclades24.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...