Ένοπλες Συρράξεις

Ισραηλινά ΜΜΕ: «Ο Τραμπ σχεδιάζει επίθεση κατά του Ιράν» - Η Τεχεράνη συνέλαβε πράκτορες της CIA!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να επιτεθούν εναντίον του Ιράν, σε απάντηση της επίθεσης των Ιρανών φρουρών κατά των δεξαμενόπλοιων στον Περσικό Κόλπο. Αυτό ανέφερε η Jerusalem Post, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Ίσως η επίθεση να γίνει σύντομα", aναφέρει σχετικά. Σύμφωνα με πηγές, από την Παρασκευή στο Λευκό Οίκο διεξάγονται συνεχείς συζητήσεις ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων, εκπροσώπων του Πενταγώνου και  προεδρικών συμβούλων του Ν.Τραμπ για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, εξετάζονται τα θέματα βομβαρδισμού μιας συγκεκριμένης εγκατάστασης του Ιράν που σχετίζεται  με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

«Η επίθεση θα είναι μαζική, αλλά θα έχει περιορισμένους στόχους», δήλωσε δυτικός διπλωμάτης που τηρεί ανωνυμία.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος Τραμπ δεν αισθάνεται δέος για μια στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν, αλλά έχει χάσει την υπομονή του με αυτό το θέμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μ.Πομπέο, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια στον Περσικό Κόλπο πραγματοποιήθηκαν από το Ιράν.

Οι αξιωματούχοι σημειώνουν επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ενισχύσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Μέση Ανατολή, ενώ ανακοινώθηκε ότι  τις επόμενες ημέρες θα αποσταλούν 1000 Αμερικανοί στην περιοχή.

Την ίδια περίοδο το Ιράν ανακοίνωσε ότι ένα κατασκοπευτικό δίκτυο της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών (CIA) ανακαλύφθηκε και φέρεται να εξουδετερώθηκε πλήρως.

Ισραηλινά ΜΜΕ τώρα αναφέρουν ότι οι  αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έμαθαν από μια εξαιρετικά αξιόπιστη πηγή, ότι οι Ιρανοί φρουροί έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους για μια επίθεση μεγάλης κλίμακας σε σημαντικό εργοστάσιο πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία σε λίγες μέρες.

Τα  δεδομένα που έφτασαν στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν ανέφεραν ποια σαουδαραβική πετρελαϊκή εγκατάσταση έχει στοχοποιήσει το Ιράν με την επικείμενη επίθεση, αλλά τόνισαν ότι θα είναι πολύ πιο επιζήμια από τις προηγούμενες επιχειρήσεις δολιοφθοράς στα έξι πετρελαιοφόρα.

Η Σαουδική Αραβία έχει εκδώσει «κόκκινο συναγερμό» σε  όλες τις εγκαταστάσεις πετρελαίου, τερματικούς σταθμούς, λιμάνια και πλατφόρμες πετρελαίου.

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, οι βοηθοί των μελών του Κογκρέσου στις ΗΠΑ κλήθηκαν στον Λευκό Οίκο για ενημέρωση σχετικά με αυτές τις πληροφορίες και ανέφεραν ότι αυτή τη φορά οι ΗΠΑ προτίθενται να δώσουν ισχυρή  στρατιωτική απάντηση.

Πηγές του Πενταγώνου αναφέρουν ότι η CENTCOM, που έχει την ευθύνη της  ασφάλειας για  την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα ύδατα του Κόλπου, υπέβαλε αίτηση για την αποστολή επιπλέον 6.000 αμερικανικών  στρατευμάτων στην περιοχή, μαζί με περισσότερα αντιτορπιλικά, υποβρύχια και συστοιχίες Patriot.

Μιλάμε για την περίπτωση πολέμου, ο οποίος θα εμπλέξει και άλλες χώρες και σίγουρα τα δεδομένα δεν είναι ευοίωνα για ολόκληρο τον πλανήτη. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ