Πολιτική

Αυτές είναι οι ελληνικές... «Σεϋχέλλες»! Βρίσκονται... δίπλα στην Αθήνα (βίντεο)

Οσοι επισκέφτηκαν αυτά τα νησάκια μαγεύτηκαν απ' την ομορφιά τους!

Τα Λιχαδονήσια βρίσκονται δυτικά της βόρειας Εύβοιας και είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας και ενός μεγάλου σεισμού που έγινε το 426 π.Χ..

Το όνομά τους το πήραν από τον δούλο του Ηρακλή, τον Λίχα. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Διηάνειρα, η γυναίκα του Ηρακλή νομίζοντας ότι την έχει απατήσει, του έστειλε με τον Λίχα έναν δηλητηριασμένο χιτώνα.

Όταν ο Ηρακλής τον φόρεσε υπέφερε από τους πόνους, άρπαξε τον υπηρέτη του και τον εκσφενδόνισε προς την θάλασσα.

Από τα μέλη του που έπεσαν στο νερό σχηματίστηκαν οι Λιχάδες, ή αλλιώς τα Λιχαδονήσια. Το ένα από τα νησάκια κατοικούταν μέχρι το 1964, όπου εγκαταλήφθηκε γιατί δεν είχε ρεύμα και νερό.

Μεταξύ των νησιών και του Μαλιακού ζουν μερικές φώκιες, που αποτελούν και ατραξιόν για τους επισκέπτες. Εκεί πίσω υπάρχει και ένα ναυάγιο του 1943, όπου οι βάρκες έχουν πάτωμα με τζάμι για να μπορείς να το δεις στον βυθό.

Επάνω στο κύριο νησάκι του συμπλέγματος υπάρχει μια καντίνα για φαγητό και μια 2η για καφέ.

Απολαύστε τα Λιχαδονήσια στο βίντεο:

https://youtu.be/URasU3oXQmg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...