Κόσμος

«Απασφάλισε» τo «φερέφωνο» του Ερντογάν: «Υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου!» - «Δεν θα τους αφήσουμε»


Σχέδιο δολοφονίας κατά του Ερντογάν βλέπει το δεξί χέρι και φερέφωνο του Τούρκου Προέδρου Καραγιούλ. 

Ο αναλυτής που διαθέτει ιδιαίτερες σχέσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο και το επιτελείο του, κατηγόρησε τους πρίγκιπες διαδόχους της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ότι ευθύνονται για όλα σχεδόν τα δεινά των Αράβων.

Όπως καταλαβαίνουμε, είναι τέτοια η αγωνία του Ερντογάν για τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, όπου προσπαθεί με τους δημοσιογράφους που ελέγχει να δημιουργήσει κλίμα.

Πάντως ότι και να κάνει, μάλλον το αποτέλεσμα για τον Τούρκο Πρόεδρο θα είναι απογοητευτικό. 

Έτσι λοιπόν, ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ του ποσοστού του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τον δήμο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Konda, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, το ποσοστό που προβλέπεται για τον Εκρέμ Ιμάμογλου είναι 54% και για τον Μπιναλί Γιλντιρίμ 45%.

Βλέποντας αυτά τα νούμερα ο Ερντογάν, παίζει το τελευταίο του χαρτί.

Ο Καραγκιούλ υιοθέτησε τον ισχυρισμό περί δολοφονίας του ισλαμιστή πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, και προειδοποίησε ότι δεν θα περάσει αντίστοιχο σενάριο στην Τουρκία.

Δηλαδή δεν πρόκειται να πετύχει το σχέδιο κάποιων κύκλων να δολοφονήσουν και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ξέρουμε ότι κάποιοι παλιάνθρωποι έχουν στήσει ενέδρα και περιμένουν να εφαρμόσουν το σχέδιο Μόρσι στην Τουρκία» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Τούρκος αρθρογράφος, για να συμπληρώσει σε άλλο σημείο του κειμένου ότι «δεν θα τους επιτρέψουμε να εφαρμόσουν τέτοιο σενάριο στην χώρα μας».

Μάλιστα ο Καραγιούλ κατηγόρησε Ισραήλ, Σ. Αραβία και ΗΠΑ για τα δεινά των Αράβων!

https://twitter.com/yenisafakEN/status/1141397734035005441?ref_src=twsrc%5Etfw

ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ

Ο Ερντογάν λοιπόν αποφάσισε να επιτεθεί και στην Αίγυπτο όπως αναφέραμε νωρίτερα.

«Ο Μόρσι δεν πέθανε από φυσικό θάνατο, αλλά  εκτελέστηκε», είπε ο Ερντογάν σε μια εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος επίσης δεσμεύθηκε να επιδιώξει μια ισλαμική δικαιοσύνη για αυτόν τον ξαφνικό και ανεξήγητο θάνατο.

«Η Τουρκία θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να ασκήσει δίωξη κατά της Αιγύπτου [Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι] στα διεθνή δικαστήρια», δήλωσε, καλώντας παράλληλα τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) να αναλάβει δράση.

Μιλάμε για κατηγορίες από ένα πρόεδρο όπως τον Ρ,Ν.Ερντογάν, ο οποίος έχει φυλακίσει με εντολή του χιλιάδες Τούρκους πολίτες, οι οποίοι βασανίζονται καθημερινά στις τουρκικές φυλακές.

Πόσοι από αυτούς έχουν πεθάνει από την κακομεταχείριση των τουρκικών αρχών, κανείς δεν ξέρει.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...