Κόσμος

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κατακαίει μεγάλη έκταση στην Καταλονία (εικόνες, βίντεο)


Μάχη με τις φλόγες σε ένα πύρινο μέτωπο που μαίνεται ανεξέλεγκτο στο βορειοανατολική Ισπανία δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες καθώς το κύμα καύσωνα εξακολουθεί να πλήττει την ηπειρωτική Ευρώπη.

Τουλάχιστον 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν αποτεφρωθεί από την πυρκαγιά κοντά στην Ταραγώνα της Ισπανίας, όπως μετέδωσε η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας, που επιστράτευσε πάνω από 350 πυροσβέστες και δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες, επτά αεροσκάφη και δύο υδροπλάνα, ενώ απομάκρυνε δεκάδες κατοίκους από την περιοχή.

https://youtu.be/_E3N_u7eyAAΗ κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη, μεταδίδουν ισπανικά ΜΜΕ
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα κοντά στο χωριό Τόρε ντελ Εσπανιόλ και σύμφωνα με τον τοπικό υπουργό Εσωτερικών Μικέλ Μπουχ «η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πυρκαγιά σε φάση ελέγχου ή κατάσβεσης, αντίθετα βρισκόμαστε σε φάση επέκτασης».
https://twitter.com/EjercitoAire/status/1143954971391602695?ref_src=twsrc%5Etfw

Ώθηση στην πυρκαγιά, που χαρακτηρίσθηκε «ακραίας επικινδυνότητας» και θα μπορούσε να καταστρέψει 200.0000 στρέμματα στην εύφορη αυτή περιοχή, δίνουν οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην κοιλάδα του Έβρου, μίας από τις περιοχές της Ισπανίας όπου καταγράφονται συχνά οι υψηλότερες θερμοκρασίες.

https://youtu.be/y0X5-9UqrtY

Η πυρκαγιά είναι πιθανόν να ξεκίνησε από σωρό κοπριάς σε αγρόκτημα, όπου λόγω της υψηλής θερμοκρασίας προκλήθηκε έκρηξη και σπινθήρες, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...