Κόσμος

Έσκασε «βόμβα» για τον Ερντογάν: «Σε σοβαρή κατάσταση η υγεία του» - Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές

Τι «τρέχει» με την υγεία του Ερντογάν; Το τελευταίο διάστημα πολλά ΜΜΕ στη Τουρκία έθεταν το ζήτημα για την εξαφάνιση του Τούρκου Προέδρου πριν δύο εβδομάδες και την ακύρωση του συνόλου των προεκλογικών ομιλιών του στην Κωνσταντινούπολη. Συμβαίνει όμως κάτι τελικά με την υγεία του ή έχουμε να κάνουμε απλά με σενάρια συνωμοσιολογίας;

To ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πρώτο δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες σχετικό άρθρο για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν με πηγές από το εσωτερικό της Τουρκίας.

Τι αναφέραμε πριν 8 ημέρες:

Περίεργα δημοσιεύματα βγαίνουν στην δημοσιότητα σε πολλά Τουρκικά ΜΜΕ και social media. Ο λόγος φυσικά για τον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Ένας τίτλος που κυκλοφορεί για παράδειγμα είναι ο εξής:«Πού είναι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;». Μάλιστα τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, καθώς αναφέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Οι εξελίξεις μάλλον αυτή την στιγμή είναι ραγδαίες. Πληροφορίες από το διπλωματικό πεδίο λένε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρουσιάσει επιδείνωση η υγεία του Ερντογάν.

Όπως είναι γνωστό, ο «σουλτάνος» παλαιότερα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο είχε μάλιστα νοσηλευτεί. Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ακολουθήσει θεραπεία και είχε φανεί να ξεπερνά το σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, το πρόβλημα φαίνεται πως εμφανίστηκε ξανά.

Δεν είναι ακόμη σαφές το πόσο σοβαρό είναι, αλλά είναι αναμφισβήτητα ένας παράγοντας που επιβαρύνει την κατάσταση τόσο όσον αφορά στον ίδιο, όσο και στην ίδια την Τουρκία, η οποία εδώ και μήνες μοιάζει να κινείται σε μια κλωστή… έτοιμη να σπάσει.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το ζήτημα με την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος έχει διατελέσει και πρωθυπουργός από το 2003 έως το 2014, για τρεις συνεχόμενες θητείες, έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τα μέσα ενημέρωσης τόσο στην γείτονα, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 2017 είχε βγει στη δημοσιότητα το πρώτο πρόβλημα υγείας, όπου ήταν και το αποκορύφωμα, με την γερμανική Bild να διερωτάται «πόσο άρρωστος είναι ο Ερντογάν»; Αφορμή για να… φουντώσουν οι φήμες για την υγεία του, ήταν η κατάρρευσή του και η μεταφορά του με φορείο λίγο αφότου είχε επισκεφθεί το τζαμί του Ατασεχίρ, στην ανατολική Κωνσταντινούπολη, για την πρωινή προσευχή.

Αφού χαιρέτισε κάποιους πολίτες του, γύρω στις 6 άρχισε να γέρνει προς τα αριστερά του. Αμέσως οι σωματοφύλακές του και γιατροί έτρεξαν για βοήθεια. Ο πρόεδρος της Τουρκίας τοποθετήθηκε σε φορείο και απομακρύνθηκαν από το τέμενος όλοι οι εκπρόσωποι του Τύπου. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς, ο Ερντογάν σηκώθηκε και συνήλθε.

Στις 24 Νοεμβρίου 2018, είχαμε αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έπασχε από κάτι σοβαρό.

Δείτε βίντεο από το 2017

https://www.youtube.com/watch?time_continue=33&v=3alSyyrlJRY

Υπενθυμίζουμε πως το 2012, το WikiLeaks δημοσίευσε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αμερικανικού ιδρύματος γεωστρατηγικών αναλύσεων Stratfor, στο οποίο αναφερόταν πως ο Ερντογάν έχει καρκίνο τελικού σταδίου και του μένουν μόνο δύο χρόνια ζωής. Αξιωματούχοι στην Άγκυρα είχαν διαψεύσει άμεσα τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι η υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν πολύ καλή.

Στο μήνυμα αναφερόταν πως οι γιατροί αφαίρεσαν 20 εκατοστά από το παχύ έντερο του Ερντογάν κατά την πρώτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2011. «Η πρόγνωση δεν είναι καλή. Ο χειρουργός είπε ότι του δίνουν δύο χρόνια» σημειώνεται στο μήνυμα που φέρει ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2011.

Η έκθεση των Αμερικανών αναλυτών βασιζόταν σε στοιχεία που έλαβαν από κάποιον Φαρούκ Ντεμίρ, ο οποίος με τη σειρά του πήρε πληροφορίες από «έναν παλιό συμμαθητή» του χειρουργού του Ερντογάν.

Τι συμβαίνει τελικά όμως; Ο Ερντογάν έχει πολλούς εχθρούς. Για τις ΗΠΑ αυτή την στιγμή είναι ο νο1 κίνδυνος. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει εγκαταλείψει την Συμμαχία και την Δύση, κάτι που προφανώς αυτό δεν αρέσει στην Ουάσινγκτον.

Πολλές φορές έχουμε ακούσει, ή διαβάσει πως οι μυστικές υπηρεσίες βγάζουν από την μέση τα άτομα που ενοχλούν.

Φυσικά δεν μπορεί να αποδειχθεί κάτι για όλα όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα, όμως ο Ερντογάν αυτή την στιγμή αποτελεί persona non grata για την Δύση.

Μην ξεχνάμε πως σε λίγες ημέρες οι S-400 θα πάνε Τουρκία και αυτό έχει την σημασία του. Όλα αυτά συνηγορούν στο συμπέρασμα πως οι ώρες για την Τουρκία είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...