Εκκλησία

Σοβαρότατη καταγγελία! Βουλευτής της ΝΔ διάβασε το “Πιστεύω” με το Φιλιόκβε!

Χθες το πρωί με βάση επώνυμη καταγγελία στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης βουλευτής της ΝΔ  διάβασε το “Πιστεύω” με το Φιλιόκβε, παρουσία Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας και....δεν άνοιξε μύτη!

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία (τα στοιχεία όσων καταγγέλουν τα παρακάτω βρίσκονται στην διάθεση της ιστοσελίδας μας)!

“Σήμερα το πρωί, την Τρίτη της 11 Ιουνίου 2019 παραβρεθήκαμε ως πιστοί σε Λειτουργία στον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως επί της ονομαστικής εορτής του Δεσπότου κ. Βαρνάβα. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν πλήθος ιερέων καθώς και ο Δεσπότης Γλυφάδας Αντώνιος, ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, ο Επίσκοπος Αμορίου και ηγούμενος της Μονής Βλατάδων Νικηφόρος, ο Επίσκοπος Θερμών Δημήτριος, Ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης Πάτερας Καλιακμάνης Βασίλειος και ο κοσμήτωρ και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Ενώ ξεκίνησαν οι ψάλτες να απαγγέλλουν το Σύμβολο της Πίστης μας το «Πιστεύω» απήγγειλαν την αρχή του και με εντολή του Δεσπότου Βαρνάβα να το συνεχίσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος κ. Σταμάτης του δόθηκε ένα βιβλίο και συνέχισε την απαγγελία λέγοντας για το Άγιο Πνεύμα «το εκ του Πατρός εκπορευόμενον και εκ του Υιού». Εκείνη την στιγμή κάποιοι από εμάς τους πιστούς που το αντιληφθήκαμε σηκωθήκαμε και φύγαμε, κάποιοι άλλοι το συνειδητοποίησαν αργότερα και λυπήθηκαν. Δεν αντέδρασε κανείς δημόσια ούτε Δεσπότης ούτε Ιερέας ούτε εκείνη την στιγμή ούτε αργότερα. Ούτε είπε κανείς να επαναλάβει το Πιστεύω ο κ. Σταμάτης. Σύμφωνα με μαρτυρία ιερέως που βρισκόταν μέσα στο ιερό αντέδρασαν εκείνη την στιγμή κάποιοι ιερείς μέσα στο ιερό χωρίς να το αντιληφθεί ο κόσμος έξω και ο Δεσπότης Βαρνάβας τους είπε να ησυχάσουν για να μην γίνει φασαρία και ότι δεν θα καταλάβαινε ο κόσμος. Μας αλλάξαν το Πιστεύω. Κανείς τους δεν αντιδρά. Δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη ότι η αίρεση μπήκε μέσα στην εκκλησία”.

Το Φιλιόκβε είναι ένα από τα πράγματα που δογματικά οδήγησαν στο σχίσμα του Χριστιανισμού. Όπως καταγγέλθηκε, ε εκκλησία της Θεσσαλονίκης βουλευτής της ΝΔ διάβασε το “Πιστεύω” με το Φιλιόκβε, παρουσία Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας χωρίς να ανοίξει "ρουθούνι"!

Στη χριστιανική θεολογία το Filioque (Φιλιόκβε) είναι ένα θεολογούμενο ζήτημα που αφορά το Σύμβολο της Νικαίας.

Η Οικουμενική Σύνοδος της Νίκαιας στα 325 με το πρώτο «Σύμβολο της Πίστεως» δήλωσε ότι το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται από το Θεό – Πατέρα («το εκ του Πατρός εκπορευόμενον»). Αυτό το Σύμβολο τροποποιήθηκε στην Οικουμενική Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης το 381. Ως εκ τούτου, καλείται συνήθως Σύμβολο Νικαίας – Κωνσταντινουπόλεως.

Οι Λατίνοι πρόσθεσαν στο «Πιστεύω», στο σημείο που λέγει ότι το Πνεύμα εκπορεύεται από τον Πατέρα, την φράση «και εκ του Υιού», λατινιστί Filioque, διαστρέφοντας έτσι την τριαδολογία των Οικουμενικών Συνόδων της αδιαίρετης Εκκλησίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...