Αυτοδιοίκηση

Ζέρβας: «Ο Μπουτάρης είχε εμποδίσει ψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο δημοτικό συμβούλιο»

Βολές σε βάρος όσων συνέβαλλαν στην επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξαπέλυσε από τη Νέα Υόρκη ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό HELLAS FM, ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την αντίθεση του με τη συγκεκριμένη συμφωνία, χαρακτηρίζοντας «κατώτερους των περιστάσεων όσους διαχειρίστηκαν το θέμα».

«Ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ως δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να καταστήσουμε λιγότερες οδυνηρές τις συνέπειες αυτής της κακής συμφωνίας», τόνισε και επισήμανε πως πρόθεση του είναι να ξεκινήσει διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Πολύ φοβάμαι ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών, στην αντίληψη του κόσμου, μελλοντικά, το Μακεδονικό θα είναι το Σκοπιανό, γεγονός που δεν έχει να κάνει με τις παραδόσεις, την ιστορία και την υπερηφάνεια του λαού μας», υπογράμμισε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενώ άφησε αιχμές και σε βάρος του νυν δημάρχου Θεσσαλονίκης.

«Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν είχε επιτρέψει στο δημοτικό συμβούλιο, όπου συμμετείχα να εκδώσει ψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφαιρώντας το δικαίωμα από το κορυφαίο θεσμικό όργανο του δήμου Θεσσαλονίκης να εκδηλώσει την διαφωνία του. Αυτό είναι πρωτάκουστο», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Ζέρβας υποστήριξε ότι «ο όρος Βόρεια Μακεδονία δημιουργεί και ένα είδους αλυτρωτισμού» για την περιοχή των Βαλκανίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης