Κόσμος

Αυτή είναι η εναέρια απειλή στο Αιγαίο: Η ΜΙΤ απέκτησε εξοπλισμένο με πυραύλους Bayraktar TB2 - Αλλάζει τακτικές η Άγκυρα

Απλώνει τα πλοκάμια εξαιρετικά επικίνδυνα (και για την Ελλάδα), ο περιβόητος τουρκικός οργανισμός πληροφοριών (ΜΙΤ), με ειδικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, ειδικά σε Συρία και Ιράκ αλλά και αλλού.

Για τον λόγο αυτό ενέταξε στο δυναμικό του εξοπλισμένο με πυραύλους επιθετικό μη επανδρωμένο  όχημα Bayraktar TB2, ενώ στο μέλλον αναμένονται και άλλες παραλαβές.

Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα, η MIT επικεντρώνεται πλέον σε  υπερπόντιες επιχειρήσεις, που έχουν διαφορετικά στοιχεία πτήσης και απαιτήσεων.

Αυτό τα λέει όλα για το τι ετοιμάζουν οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι στην περιοχή, για αυτό και θα πρέπει να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας για να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να «απαντήσουμε» ως Ελλάδα σε αυτά τα ύποπτα σχέδια.

Το Bayraktar TB2 έχει βοηθήσει έως τώρα στην άμεση ή έμμεση εξουδετέρωση εκατοντάδων Κούρδων στις επιχειρήσεις που έχει συμμετάσχει μέχρι στιγμής.

Τι το θέλουν όμως πραγματικά  τα drone Bayraktar TB2 οι Τούρκοι στην ΜΙΤ.

Πρώτον, για επιχειρήσεις κατά των Κούρδων. Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά όπλα της κυβέρνησης Ερντογάν στον αγώνα ενάντια στους Κούρδους σε ΝΑ Τουρκία, Συρία, και Ιράκ, διαθέτοντας πλέον 100.000 ώρες πτήσης.

Δεύτερον, το τελευταίο διάστημα τουρκικά drone κυκλοφορούν στα όρια των εναέριων συνόρων στο Αιγαίο, κατασκοπεύοντας ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, υποδομές κα, ενώ μελλοντικά μπορούν να απειλήσουν ακόμα πιο σοβαρά τα νησιά μας.

Τρίτον, η χρήση αυτών των επιθετικών μη επανδρωμένων οχημάτων θα καταγράφει στοιχεία, οπουδήποτε  θελήσει η πανίσχυρη στο εσωτερικό της Τουρκίας  ΜΙΤ, κατασκοπεύοντας σε  Α.Μεσόγειο μέχρι την Λιβύη.

Τέταρτον, η χρήση του στόλου μη επανδρωμένων οχημάτων  από τους Τούρκους , τους δίνει το πλεονέκτημα των προκλήσεων ή παραβιάσεων του ΕΕΧ, χωρίς να κινδυνεύει  ανθρώπινη ζωή Τούρκου πιλότου.

ΚΑΙ ANKA-I UAV ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΤ

Όπως είχε αναφέρει στο παρελθόν το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η τουρκική υπηρεσία με την παραλαβή αυτού του εναέριου οχήματος θα είναι σε θέση να υλοποιήσει πλείστες αποστολές σε ελληνικά νησιά , μικρονήσους και αλλού, με σενάρια άκρως επικίνδυνα για την ελληνική πλευρά.

Το όχημα αυτό από αέρος θα μεταδίδει τα δεδομένα σε ζωντανό χρόνο, υλοποιώντας συλλογή πληροφοριών και ταυτόχρονα θα διεξάγει αποστολές  ηλεκτρονικού πολέμου .

Η μέθοδος SIGINT (σηματοδοσία πληροφοριών) είναι η πληροφορία που αποκτάται από τη συλλογή και ανάλυση των σημάτων και των επικοινωνιών ενός συγκεκριμένου στόχου.

Στα χέρια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών θα ευρίσκονται , συνομιλίες, σήματα, και οτιδήποτε θα εξέρχεται από συσκευές αυτού του τύπου .

Εννοείται, ότι στο πλαίσιο αυτό, οι παρεχόμενες πληροφορίες θα  παρέχουν μεγάλη οργανωτική ή ατομική υποστήριξη για τη λήψη αποφάσεων και ενδεχομένως την απόκτηση στρατηγικού πλεονεκτήματος. Ο όρος είναι συχνά συντετμημένος ως «intel.» Οι υπηρεσίες πληροφοριών παγκοσμίως χρησιμοποιούν το SIGINT τόσο σε ξένη όσο και σε εγχώρια συλλογή δεδομένων.

Το νέο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ονομάστηκε ΑΝΚΑ-Ι. Τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα συστήματα πληροφοριών που αναπτύχθηκαν από την ASELSAN εγκαταστάθηκαν στο εναέριο όχημα.

Το Anka-I είναι εφοδιασμένο με ραντάρ επιτήρησης εδάφους συνθετικής απεικόνισης, σύστημα ακριβούς προσδιορισμού κατεύθυνσης και γεωγραφικού εντοπισμού, αναλογικό και ψηφιακό σύστημα κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης δεδομένων και πολύ-διαυλικό σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής εκπομπής σημάτων. Το Anka-I έχει 18 ώρες αυτονομία, επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 217 χιλιόμετρα την ώρα και μέγιστο επιχειρησιακό ύψος 35.000 πόδια.

To  ΑΝΚΑ-Ι, θα συλλέγει και μεταφέρει σήματα ραντάρ και ηλεκτρονικές πληροφορίες από την ανίχνευση σημάτων από πυραυλικά συστήματα καθοδήγησης,  ραδιοεπικοινωνίες και δεδομένα  που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από την περιοχή-στόχο, και θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις δυνατότητες της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας .

Έτσι, σε περίπτωση οποιασδήποτε πιθανής τουρκικής επιχείρησης πολλές στρατιωτικές μονάδες μας στα νησιά και τον Έβρο θα «γίνουν» στόχοι του εν λόγω μη επανδρωμένου αεροχήματος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ