Εκκλησία

Ανησυχία στους Αγίους Τόπους για την δικαστική απόφαση-"βόμβα"-Τι απαντάει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η τελευταία δικαστική απόφαση για την περίοδο Ειρηναίου.

Δικαστήριο στην Ιερουσαλήμ απέρριψε τις εκκλησιαστικές αιτιάσεις για τις πωλήσεις γης που οδήγησαν στην απομάκρυνση του Πατριάρχη Ειρηναίου το 2005!

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δημοσίευσε ανακοίνωση, λέγοντας ότι οι αποφάσεις του ισραηλινού δικαστηρίου που επιτρέπουν την κατάσχεση εκκλησιαστικών περιουσιών από ισραηλινούς οικιστές είναι άδικη.

Τα ακίνητα βρίσκονται στην περιοχή Jaffa Gate της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, στη νότια δυτική όχθη. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, στις 10 Ιουνίου, απέρριψε την αίτηση για διακοπή της πώλησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στον οργανισμό Ateret Cohanim, έναν ακροδεξιό οργανισμό αποίκων.

Το Πατριαρχείο δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα αμφισβητηθεί περαιτέρω, αναφέροντας: "Οι νομικές μας ομάδες, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες στο διεθνές δίκαιο, μελετούν όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ακύρωση της συμφωνίας για την κατάσχεση των ακινήτων στην Πύλη Jaffa".

Η δήλωση συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι το Πατριαρχείο θα  εξακολουθήσει τις συναντήσεις με διεθνείς αρχηγούς κρατών και θρησκευτικούς ηγέτες για να τονίσει ότι η κατάσχεση «θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη χριστιανική παρουσία στην Ιερή Πόλη».

Η δήλωση κατέληξε στο συμπέρασμα: «Η ύπαρξη μιας ζωντανής χριστιανικής κοινότητας στην Ιερουσαλήμ είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μιας ιστορικά διαφοροποιημένης κοινωνίας και για την επίτευξη ειρήνης στην πόλη αυτή» και ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους σημερινούς ενοικιαστές, οι οποίοι θεωρούνται ότι προστατεύονται από το νόμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ