Ένοπλες Συρράξεις

Αιγυπτιακά F-16 «σφυροκοπούν» Τούρκους μισθοφόρους στη Λιβύη - Αλ Σίσι: «Ισοπεδώστε τους!»

Κόλαση έχουμε αιφνιδιαστικά στην Λιβύη μεταξύ Αιγυπτίων και Τούρκων αυτήν την φορά, σε μια απρόβλεπτη εξέλιξη τόσο κοντά στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα.  

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος και στρατάρχης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, εξοργίστηκε σφόδρα με την απροκάλυπτη τουρκική παρέμβαση στην Λιβύη και την δράση εξοπλισμένων με πυραύλους μη επανδρωμένων οχημάτων Bayraktar TB2 και μισθοφόρων και έτσι διέταξε τον βομβαρδισμό τους με αεροσκάφη F-16 εντός λυβικού εδάφους.

Επίσημα έγινε λόγος μέσω βίντεο της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας για βομβαρδισμούς ανταρτών του ISIS κατά μήκος των συνόρων με την Λιβύη, αλλά και πιο βαθιά.

Αλλά αιγυπτιακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στόχος ήταν τα τουρκικά UAV και οι Τούρκοι μισθοφόροι της γνωστής εταιρείας SADAT, που πολεμούν στον πλευρό των Τζιχαντιστών, της κυβέρνησης που στηρίζει ο Ερντογάν, η χάρη του οποίου έφτασε στα λιβυο-αιγυπτιακά σύνορα.

Δείτε βίντεο:


Το αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας κυκλοφόρησε υλικό της ΠΑ αυτής της εβδομάδας, με το οποίο αιγυπτιακά F-16  καταστρέφουν αρκετές περιοχές που ελέγχονται από φιλότουρκους αντάρτες του ISIS κατά μήκος των συνόρων της Λιβύης, αλλά και Τούρκων μισθοφόρων.

Στο σύντομο βίντεο, η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία καταστρέφει αρκετές εγκαταστάσεις και αποθήκες  που ανήκουν σε δυνάμεις τζιχαντιστών και Τούρκων κοντά στα σύνορα της Αιγύπτου.

Ο μόνιμος πονοκέφαλος του Αιγύπτιου προέδρου είναι οι διασυνδέσεις του ΑΚΡ με τους αδελφούς  μουσουλμάνους της Αιγύπτου με ηγέτη  τον πρώην πρόεδρο της χώρας  Μόρσι (τον έριξε στα μπουντρούμια ο Αλ Σίσι) και τα πιθανά σενάρια εξέγερσης εντός χώρας.

Οι Τούρκοι συμμετέχουν ενεργά στην Λιβύη εδώ και μήνες και αυτό πρέπει να προβληματίσει έντονα την ελληνική στρατιωτική ηγεσία, καθώς πληροφορίες φέρουν το λυβικό έδαφος να έχει γίνει και πεδίο βολής για τους «γείτονες».

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης  (στρατηγός Χαφτάρ που στηρίζει Πούτιν- Σίσι) ισχυρίστηκε ότι τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) χρησιμοποιούνται κατά κόρον για επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του LNA (Χαφτάρ), οι οποίες προελαύνουν στην  πρωτεύουσα Τρίπολη για να εξοντώσουν την κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (GNA).

Ο ισχυρισμός έγινε σε μια ενημέρωση στις 12 Μαΐου από τον εκπρόσωπο του LNA Ahmed al-Mismari.

«Η νέα αλλαγή που παρατηρήσαμε πρόσφατα αφού καταρρίψαμε ένα τουρκικό UAV και  μερικά από αυτά στο έδαφος, είναι ότι  ο εχθρός ( Τούρκοι) έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί UAV με πυραύλους για να επιτίθεται σε τοποθεσίες κατά των δυνάμεων μας», κατέληξε ο ίδιος.

Σκηνικό πολέμου έχουμε λοιπόν στην λεκάνη της Μεσογείου όπως δείχνει η όλη κατάσταση σε Συρία, Λιβύη, Κύπρο, και Αιγαίο λόγω του Μαύρου χρυσού και όπως φαίνεται παντού «χωμένοι» είναι οι Τούρκοι και ο Ερντογάν και αυτό λέει πάρα πολλά για τα νέο-οθωμανικά σχέδιά τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...