Κόσμος

To μοντέλο της Porsche που κοστίζει 20 εκατομμύρια δολάρια - Δείτε για ποιον λόγο

Ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα της Porsche, το οποίο κατασκευάστηκε σε μόλις τρεις μονάδες πριν από 80 χρόνια, θα βγει σε δημοπρασία τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η Type 64 παρήχθη από τον Ferdinand Porsche το 1939, προκειμένου να λάβει μέρος στον αγώνα αντοχής Βερολίνο – Ρώμη, μήκους 1.500 χιλιομέτρων, γράφει ο Λουκάς Παπαλάμπρος στο zougla.gr. Τελικά, ο αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω της εισβολής των ναζί στην Πολωνία και της έναρξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Συνολικά, κατασκευάστηκαν τρία πρωτότυπα, όλα χειροποίητα, αλλά αυτήν την στιγμή υπάρχει μόνο ένα, αυτό με αριθμό #3. Μέχρι το 1995, το αυτοκίνητο άνηκε στον Αυστριακό Otto Mathe.

Το 1997 πέρασε στα χέρια του Thomas Gruber, ο οποίος και το αναπαλαίωσε.

Το συγκεκριμένο όχημα, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, φέρει αφαιρούμενα καλύμματα τροχών και κινητήρα 1.1 λίτρου απόδοσης 32 ίππων, ο οποίος προέρχεται από το KdF-Wagen.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου RM Sotheby’s, που θα το βγάλει σε δημοπρασία στο πλαίσιο του Pebble Beach της Καλιφόρνια, η συλλεκτική Porsche Type 64 θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων συλλεκτών του κόσμου. Όσο για τη τιμή της, δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...