Ρωσία

Νέο σοκ από Μόσχα: Έρχεται πρόταση στην Τουρκία για την αγορά & S-500! - «Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε & τα Su-57»


Παίζει πλέον με το μέλλον της η Τουρκία, καθώς οι κινήσεις της εξοργίζουν στο μέγιστο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ. Η Ρωσία από την άλλη πλευρά εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για διάσπαση της Συμμαχίας και πριν λίγα λεπτά έσκασε νέα βόμβα από την Μόσχα για τους S-500 αυτή την φορά.

Ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι η Μόσχα καλωσορίζει την επιθυμία της Τουρκίας να ενταχθεί στο έργο για την ανάπτυξη των εξελιγμένων ρωσικών συστημάτων s-500.

«Η ανάπτυξη των S-500 βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα συστήματα αυτά, θα αποτελέσουν ένα ρωσικό υπερσύγχρονο σύστημα αεροπορικής άμυνας χωρίς ισόβαθμο αντίπαλο σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Τσεμέζοφ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει την απαραίτητη τεχνολογική ικανότητα να συνεισφέρει σε ένα τέτοιο έργο.

Την ίδια στιγμή σχολίασε τη συμφωνία των S-400 μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, λέγοντας ότι «υπογράψαμε το συμβόλαιο για το S-400 το 2017 και πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε όλες τις παραδόσεις».

Η δήλωση έρχεται μετά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Άγκυρας να εξετάσει το ενδεχόμενο να αγοράσει τα συστήματα S-500 στο μέλλον κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, τον Μάρτιο.

Παρότι οι λεπτομέρειες για τους S-500 παραμένουν απόρρητες, το σύστημα φέρεται να μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση έως και 600χλμ., ενώ θεωρείται ότι μπορεί να εντοπίσει και ταυτόχρονα να πλήξει έως και 10 βαλλιστικούς στόχους κινούμενο με ταχύτητα έως 7χλμ/δευτερόλεπτο.Για τους λόγους αυτούς τείνει να εξελιχθεί σε φόβο και τρόμο για τα αμερικανικά μαχητικά stealth F-22 και F-35.

Το πανίσχυρο αυτό αντιαεροπορικό σύστημα αναμένεται να αλλάξει άρδην τη φύση του σύγχρονου αεροπορικού πολέμου.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=anpTiQMpOcY

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=sfR_mO3j5PY

EΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ SU-57

Ο ίδιος τόνισε ότι η Ρωσία είναι «έτοιμη να συνεργαστεί» για να πουλήσει μαχητικά αεροσκάφη στην Άγκυρα τα Su-57, εάν η Τουρκία αποχωρήσει αν και συμμετέχει στο πρόγραμμα παραγωγής αεροσκαφών F-35 με τις ΗΠΑ.

«Αυτά τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς [Su-57] έχουν εξαιρετικές ιδιότητες και δείχνουν υπόσχεση για εξαγωγή», είπε, προσθέτοντας ότι τα μαχητικά μπορούν να πωληθούν.

Ερωτηθείς για την πιθανή παραγωγή στην Τουρκία των S-400 και Su-57, ο Chemezov είπε ότι η Ρωσία θα «αξιολογήσει με χαρά» τυχόν προτάσεις της Τουρκίας για τον εντοπισμό ή τη μεταφορά τεχνολογιών.

Υπογραμμίζοντας την πρόοδο της Τουρκίας από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 για να αντικαταστήσει τις εισαγωγές στην αμυντική βιομηχανία, δήλωσε ότι η χώρα είναι πολύ ικανή να παράγει εξοπλισμό όπλων, τεθωρακισμένα οχήματα και μη επανδρωμένα οχήματα.

«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την επιθυμία της Τουρκίας να αναπτύξει τη δική της αμυντική βιομηχανία», πρόσθεσε ο Chemezov.
https://twitter.com/eha_news/status/1124309931056881664?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...