Οπλικά συστήματα

Iσραηλινός λομπίστας σοκάρει τους Τούρκους: «Σύντομα μπορεί να δούμε τα F-35 στην Ελλάδα - «Πρέπει να σταματήσουν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο»

Τώρα άρχισε η Δύση να παραδέχεται ότι τόσα χρόνια εξέθρεψαν ένα θηρίο με το όνομα Τουρκία, το οποίο απειλεί στην Μέση Ανατολή ζωτικά τους συμφέροντα και έτσι ξαναθυμήθηκαν την Ελλάδα και τους Έλληνες, όπως και το 1916-1919 για το τελικό σχέδιο που αφορά την επίλυση του "ανατολικού ζητήματος".

Μέρος του σχεδίου αυτού είναι και η αγορά αμερικανικών αεροσκαφών από την Αθήνα. 

Το Μόνιμο Μέλος του Ατλαντικού Συμβουλίου και ο Ισραηλινός ακαδημαϊκός Micha Avivel Tanchum ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Cihan  σε σχετική συζήτηση για τα αμερικανικά αεροσκάφη 5ης γενιάς, ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κατευθυνθούν και προς την Ελλάδα!

https://twitter.com/michaeltanchum/status/1123561320366972929

F-35 Συμπαραγωγοί: Αυστραλία, Καναδάς, Δανία

F-35 Αγοραστές: Ισραήλ, Ιαπωνία, Νότια Κορέα (ίσως Φινλανδία και Βέλγιο)

F-35 Πιθανοί αγοραστές: Ελλάδα, Σιγκαπούρη, Ισπανία, Ρουμανία, κατέληξε ο ίδιος γνωρίζοντας προφανώς πρόσωπα και πράγματα εντός της εταιρείας και του εβραϊκού λόμπυ στις ΗΠΑ.

«Ο Ερντογάν θέλει τα αεροσκάφη F-35 για να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο", γράφει η εφημερίδα National Herald, απηχώντας έτσι το κλίμα που επικρατεί διεθνώς για την Τουρκία.

Οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις και οι υποστηρικτές τους στο Κογκρέσο προσπαθούν να εμποδίσουν την πώληση αμερικανικών μαχητικών  αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας, γράφουν από την άλλη οι New York Times.

Η ανησυχία απορρέει από την συνήθεια  του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να στέλνει συνεχώς μαχητικά  F-16 εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, τονίζει η  εφημερίδα.

Η Άγκυρα αντιμετωπίζει μεγάλες κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την προγραμματισμένη αγορά ρωσικών πυραύλων S-400.

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δηλώνουν ότι οι πύραυλοι S-400 θα  χρησιμοποιηθούν από τη Ρωσία για τη συλλογή δεδομένων που θα υπονόμευαν τα συστήματα των F-35, 100 από τα οποία έχουν παραγγελθεί από την Τουρκία αλλά δεν θα παραδοθούν.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι έχουν απειλήσει επανειλημμένα την απέλαση της Τουρκίας από το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35, σε περίπτωση που η Τουρκία υλοποιήσει την αγορά των S-400 τον Ιούλιο, αλλά μέχρι τώρα οι νέο-οθωμανοί τους αγνοούν επιδεικτικά υποβαθμίζοντας τις ΗΠΑ και την ισχύ τους.

Η Ελλάδα και το υπουργείο Άμυνας την ίδια περίοδο φέρονται να «εξετάζουν και μελετούν τη δήλωση του Αμερικανού αξιωματούχου προς το κογκρέσο ότι οι ΗΠΑ μπορούν να πουλήσουν μαχητικά  F-35 στην Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Παιατ είχε δηλώσει και αυτός προ ημερών, πως είναι καλοδεχούμενο το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τα F-35 και πρόσθεσε ότι η αναβάθμιση των F-16 που υλοποιεί  η χώρα μας  είναι το απαραίτητο είναι το αναγκαίο βήμα για να περάσει στην επόμενη γενιά μαχητικών αεροσκαφών όπως είναι τα αεροσκάφη αυτά.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το αεροσκάφος αυτό θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια, την ίδια στιγμή που στην ΕΕ δεν υπάρχει κάτι «άλλο» αντίστοιχο.

Η αγορά του από την ελληνική ΠΑ, σε συνδυασμό  με την αγορά, συμπαραγωγή του UCAV με πυραύλους, θα «κλείδωνε» το Αιγαίο μαζί με 4 Φρεγάτες ( α/α άμυνας περιοχής).

Τα υπόλοιπα είναι ευχολόγια από μη ειδικούς και γνώστες της δύσκολης κατάστασης με τους «απέναντι» καθημερινά πλέον.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ