Εθνικά θέματα

Eνιαίο μέτωπο κατά της Τουρκίας: Ελληνο-βουλγαρική άσκηση στέλνει ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα - «Ο εχθρός είναι κοινός»

Τέλος  στα νεο-οθωμανικά όνειρα προσπαθεί να βάλει η ελληνο-βουλγαρική στρατιωτική συνεργασία, μετά την αποκάλυψη των ύποπτων σχεδίων του Ερντογάν στην περιοχή της Θράκης και της Ν.Βουλγαρίας. 

Κοινή άσκηση Βουλγαρικών μονάδων της 68ης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων και Ελλήνων κομάντος ξεκίνησε στις 17 Μαΐου και  διεξάγεται  στο έδαφος της Βουλγαρίας, με την υλοποίηση πολεμικών σεναρίων που αφορούν όμως τρομερά σενάρια αντιμετώπισης «τρομοκρατίας» και στις δύο χώρες, η οποία αφορά τα σχέδια της Άγκυρας  σε νότιο Βουλγαρία και Δυτική Θράκη.

Μέχρι τις 23 Μαΐου, Βούλγαροι και Έλληνες κομάντος  θα διεξάγουν αποστολές σχεδιασμού ειδικών επιχειρήσεων, διείσδυσης με διάφορες μεθόδους και χρήση ελικοπτέρων, διεξαγωγή ειδικών αναγνωρίσεων και άμεσων δράσεων σε αστικό περιβάλλον και σε ορεινές δασικές εκτάσεις.

Διεξάγονται επίσης βολές με πραγματικά πυρά με μια ολόκληρη γκάμα οπλικών συστημάτων που βρίσκονται σε υπηρεσία στις ειδικές δυνάμεις και των δύο χωρών.

Προβλέπεται ότι στις 23 Μαΐου 2019, στις 10.00πμ, Έλληνες και υψηλόβαθμοι Έλληνες και Βούλγαροι αξιωματούχοι ( ΥΠΑΜ-Α/ΓΕΕΔ και των δύο χωρών) και εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης θα παρακολουθήσουν το τελικό στάδιο της κοινής άσκησης  που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της αεροπορικής βάσης Cheshnegirovo, στο  Sadovo, αναφέρει ο βουλγαρικός τύπος.

Βουλγαρία και Ελλάδα μοιράζονται τις ίδιες ακριβώς «ανησυχίες» για τις πιθανές προκλήσεις της Άγκυρας στην περιοχή, μαζί με την δημοσίευση σεναρίων περί ανεξάρτητης Θράκης και καθοδήγηση της μουσουλμανικής και τουρκικής μειονότητας και στις δύο χώρες.

Η άσκηση για όσους κατανοούν περιλαμβάνει και σενάρια  επιθέσεων κατά «τρομοκρατών», μόνο που οι αληθινοί «τρομοκράτες» είναι οι Τούρκοι και ύποπτα σχέδια τους για ανεξαρτητοποίηση της περιοχής.

Παράδειγμα αποτελεί η απίστευτη προπαγάνδα στην οποία έχει επιδωθεί το τουρκικό κράτος με μπαράζ μουσουλμανικών εκδηλώσεων και προκλητικής ρητορικής, εντός ελληνικού εδάφους, σε περιοχές της Δυτικής Θράκης.

Σε ένα τελευταίο παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του δείπνου Ιφτάρ, παρουσία Τούρκου αξιωματούχου, σε χωριό της Θράκης ακούστηκε πως η Δυτική Θράκη αποτελεί «τουρκικό εθνικό αγώνα».

Εκτός του ότι οι Τούρκοι μπαινοβγαίνουν και δρουν ανεξέλεγκτα στη Θράκη, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως παρά τις πολυάριθμες προκλήσεις αυτού του τύπου και τη ξεκάθαρη προπαγάνδα υπό τις εντολές του τουρκικού προξενείου, το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση (καμία κυβέρνηση) δεν έχουν προχωρήσει στον περιορισμό των ανθρώπων αυτών και την επιβολή κυρώσεων για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε μια ιστορική περιοχή.

Σε άρθρο μας πριν μερικές ημέρες αναφέραμε τη σφοδρή διπλωματική σύγκρουση ανάμεσα σε Βουλγαρία και Τουρκία, μέσω των δηλώσεων του Τούρκου πρέσβη και των τουρκικών σχεδίων περί ανεξάρτητης Θράκης, η οποία θα συμπεριλαμβάνει εδάφη της νότιας Βουλγαρίας και την Δυτικής Θράκης.

Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο, με το πρώτο να λαμβάνει χώρα μόλις τον Μάρτιο 2019, με αφορμή δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου σε νομοσχέδιο της βουλγαρικής κυβέρνησης για θρησκευτικά θέματα (αφορούσε ν/σ διακοπής χρηματοδότησης όλων των θρησκειών της χώρας από το εξωτερικό), με τις οποίες κατηγορούσε την Σόφια για κινήσεις κατά των Τούρκων της νότιας Βουλγαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο  γνωστός μας Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα είχε παρέμβει σε τροποποιήσεις βουλγαρικού νόμου περί θρησκευτικών θεμάτων, λόγω της αρνητικής στάσης της κυβέρνησης της Σόφια προς στους μουσουλμάνους της χώρας.

Τώρα το ζήτημα αφορά την εισαγωγή από το «παράθυρο» ουσιαστικά της τουρκικής γλώσσας στο βουλγαρικό κράτος ως δεύτερης, λόγω του μεγάλου αριθμού Τούρκων στην χώρα, μέσω των «τουρκικών επενδύσεων» στην Βουλγαρία.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Βουλγαρία, Χασάν Ουλουσόι, κατάφερε να ξεσηκώσει ολόκληρη τη Βουλγαρία με το αίτημα του να εισαχθεί η υποχρεωτική εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας.

Τι έρχεται όμως στην περιοχή σύμφωνα με τις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες για « σύνορα της καρδιάς που αναφέρουν οι Τούρκοι.

Η σημερινή ισλαμική Τουρκία θεωρείται ως η συνέχεια της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας και η νυν ισλαμιστική ηγεσία της θα επιδιώξει να την αναβιώσει στο μέλλον, αφού πρώτα λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα με τους Κούρδους.

Οι μόνοι που θα κληθούν να τους αντιμετωπίσουν πρώτοι θα είναι Βούλγαροι και Έλληνες, οι οποίοι παρ’ όλες τις ιστορικές διαφορές οφείλουν να κινηθούν μαζί κατά του Τούρκου σουλτάνου Ερντογάν και των σχεδίων του με τέτοιου τύπου στρατιωτικές συνεργασίες.

Υπενθυμίζουμε ότι η  68η Ταξιαρχία των Ειδικών Δυνάμεων της Βουλγαρίας έχει συμμετάσχει και συμμετέχει σε διάφορες διεθνείς στρατιωτικές επιχειρήσεις υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Πέρυσι, από Ιούνιο έως τον Ιούλιο, η Ελλάδα φιλοξένησε την ίδια άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Νέας Περάμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ