Αγιορείτικη πιπερονάτα: Μια εναλλακτική πρόταση για το μεσημεριάτικο τραπέζι

Δημοσίευση: 15 Μαΐου 2019, 2:17 μμ

Μπορεί να μην το έχετε φάει ξανά αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε.


Η μοναστηριακή κουζίνα είναι γεμάτη εκπληκτικές συνταγές. Οι αγιορείτες πατέρες, μπορεί να χρησιμοποιούν απλά και αγνά υλικά, ωστόσο καταφέρνουν να δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε την αγιορείτικη πιπερονάτα και σίγουρα ο ουρανίσκος σας θα εκπλαγεί ευχάριστα!

Τα αγιορείτικα εδέσματα, όπως η αγιορείτικη πιπερονάτα, ξεχωρίζουν τόσο για την υγιεινή επιλογή των υλικών τους, όσο φυσικά και για τη γεύση τους, καθώς τα απλά τους υλικά συνδυάζονται με ιδιαίτερη έμπνευση.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την αγιορείτικη πιπερονάτα είναι:

3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό πράσινες και κόκκινες πιπεριές
500 γρ. ώριμες ντομάτες
5 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλάτι, πιπέρι
¼ του λίτρου νερό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες


Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λουρίδες και τις σοτάρουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες, το αλάτι, το νερό, το ξύδι, το πιπέρι και το σκόρδο. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά.