Ελληνοτουρκικά

Τσιγδέμ Ασάφογλου: Ποια είναι η πρόεδρος του μουσουλμανικού κόμματος DEB που δηλώνει Τουρκάλα

Νέα, μόλις 31 ετών, ξανθιά και εντυπωσιακή. Μουσουλμάνα και Τουρκάλα – κατά δήλωσή της- αν και Ελληνίδα στα χαρτιά, είναι το νέο πρόσωπο της τουρκικής προπαγάνδας στη Θράκη.

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου ανέλαβε – ως η μοναδική υποψήφια- την προεδρία του Κόμματος Ισότητας – Ειρήνης – Φιλίας τον περασμένο Ιανουάριο. Πρόκειται για ένα μειονοτικό κόμμα το οποίο κυριάρχησε στη μάχη της Κυριακής κάνοντας επίδειξη δύναμης στην περιοχή για λογαριασμό του Τουρκικού Προξενείου.

Όποιος αναζητήσει το όνομά της στο διαδίκτυο δεν θα βρει πολλά στοιχεία. Παρά μόνο αν η αναζήτηση γίνει στα τούρκικα. Το προφίλ της στο facebook είναι στα τούρκικα, οι αναρτήσεις της από τούρκικα μέσα ενημέρωσης ενώ όλες οι ομιλίες της εννοείται στην τουρκική γλώσσα!

«Ανήκω σε μια μειονότητα η οποία είναι εθνική και θρησκευτική» δηλώνει εκείνη απερίφραστα.

Αναζητώντας κανείς το πρόγραμμα και τους σκοπούς του κόμματος δεν θα βρει ούτε θέσεις ούτε τίποτα. Παρά μόνο δηλώσεις για διακρίσεις και αδικίες.

Σε ομιλίες της αναφέρεται συχνά στην ιστορία των Τούρκων και την συμβολή τους στην ανάπτυξη των Βαλκανίων. Το ΚΙΕΦ, το κόμμα που επικαλείται την ειρήνη, έφτασε μέχρι την ευρωβουλή για να κατηγορήσει την Ελλάδα μέσω ερώτησης που κατέθεσε ευρωβουλευτής της Ισπανίας.

Σε αυτή αναφέρεται:

  1. Η Επιτροπή γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τα απαραίτητα στο θέμα της Τουρκικής γλώσσας ούτε αυτά που λέει η Συνθήκη της Λωζάνης, ούτε αυτά που ορίζει ως Θεμελιώδη Δικαιώματα η ΕΕ;
  2. Ποια είναι η άποψη της Επιτροπής, σχετικά με την λανθασμένη πολιτική η οποία εμπίπτει στις προοπτικές εκπαίδευσης των παιδιών της Μειονότητας;

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου και το ΚΙΕΦ έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την Άγκυρα και αυτό φάνηκε από την αντίδραση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αμέσως μετά τις δηλώσεις της έκανε λόγω για καταπίεση της μειονότητας στη δυτική Θράκη, την οποία αποκαλεί «τουρκική»: «Η δυτική Θράκη και η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα ακόμη δεν απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, όπως προβλέπονται στις διμερείς και διεθνείς συμφωνίες» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε φωτογραφίες από τη δράση της Ασάφογλου 

Δεν είναι τυχαίο πως για την νίκη του ΚΙΕΦ στην Δυτική Θράκη εξέδωσε και τηλεγράφημα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu τονίζοντας πως «το κόμμα συγκέντρωσε την υποστήριξη της τουρκικής εθνότητας που ζει στην περιοχή».

Ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Οζάν Αχμέτογλου, που ήταν ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΙΕΦ, ανέφερε στο τουρκικό πρακτορείο ότι «τα προβλήματα των εθνοτικών Τούρκων της Δυτικής Θράκης αναμένουν επίλυση εδώ και χρόνια».

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου είναι γεννημένη τον Νοέμβριο του 1987 στο χωριό Χρύσα της Ξάνθης. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και είναι παντρεμένη με τον Αντιδήμαρχο Ιάσμου Οζτζιάν Μεχμέτ με τον οποίο έχει ένα παιδί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...