Κόσμος

Τράμπ: Μπορούμε να λέμε ξανά τις λέξεις "Θεός" και "Καλά Χριστούγεννα"

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε χθες ότι η διοίκησή του καθιστούσε εξ αρχής την θρησκευτική ελευθερία προτεραιότητα, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για να μπορούν οι πιστοί να λένε ξανά ελεύθερα τις λέξεις «Θεός» και «Καλά Χριστούγεννα».

Σε μια τελετή εθνικής προσευχής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί στο Λευκό Οίκο , ο Πρόεδρος Τραμπ εξήρε τις προσπάθειές του για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας.

Σημειώνοντας ότι «περάσαμε περήφανα ως ένα έθνος, υπό τον Θεό », ο Τράμπ συνέχισε:

"Οι άνθρωποι είναι τόσο υπερήφανοι που χρησιμοποιούν ξανά αυτή την όμορφη λέξη,«Θεός». Και δεν κρύβονται από αυτό, και δεν τους λένε να σταματήσουν. Και δεν λένε ότι δεν μπορούμε να τιμήσουμε τον Θεό "

Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος ευλόγησε τα γένια του υποστηρίζοντας ότι η καμπάνια του και αργότερα η διοίκησή του βοήθησαν να ενθαρρυνθεί η μεγαλύτερη χρήση της φράσης "Καλά Χριστούγεννα" αντί για τις πιο κοσμικές ευχές "Happy Holidays".

"Όταν ξεκίνησα την εκστρατεία, δεν επιτρεπόταν στους ανθρώπους, να χρησιμοποιούν στα καταστήματα, ευχές για «Καλά Χριστούγεννα »,«Happy Christmas». Θα έλεγαν«Happy Holidays». Αυτό ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Ρίξτε μια ματιά στα καταστήματά σας σήμερα. Είναι πάλι "Καλά Χριστούγεννα". Είμαστε περήφανοι για αυτό. "

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε επίσης ότι έθεσε τέρμα στην τροπολογία Johnson, ένα μέτρο που απαγορεύει στις εκκλησίες και άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να συμμετέχουν σε πολιτικές ομιλίες και δραστηριότητες. Ωστόσο, οι επικριτές του, συμπεριλαμβανομένων όσων υποστηρίζουν τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, επεσήμαναν γρήγορα ότι η τροποποίηση του Johnson δεν έχει καταργηθεί επισήμως.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...