Βαλκάνια

"Σχέδιο διαφθοράς" των Σερβοβόσνιων από τις ΗΠΑ - "Ρίχνουν" 8.000.000 δολάρια για την κατάργηση της Δημοκρατίας Σρπσκα

Ένα τρομερό σχέδιο έχουν σε ισχύ οι Ηνωμένες Πολιτείες και ειδικά η υπηρεσία διεθνούς ανάπτυξης (USAID), με την διάθεση οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων για την κατάργηση της Δημοκρατίας των Σέρβων της Βοσνίας, με την πλήρη πνευματική διαφθορά της σερβοβοσνιακής νεολαίας!

Η USAID, όπως αναφέρθηκε από τον σερβοβοσνιακό τύπο, επίσημα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να βοηθήσει «στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των Σέρβων μαθητών στην Βοσνία, καθώς και στην βελτίωση των επιδόσεων τους στις θετικές επιστήμες.

Ωστόσο, οι Σερβοβόσνιοι στη Μπάνια Λούκα λένε ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται για μια βρώμικη εκστρατεία, η οποία έχει στόχο την διαγραφή της RS (δημοκρατίας των Σερβοβόσνιων) από τον πολιτικό χάρτη της Βοσνίας και την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ, με παράλληλη ηθική και πνευματική εκμηδένιση της νεολαίας τους με στόχο την αλλαγή "σκέψης τους".

Επισήμως, ο στόχος της USAID είναι να εισαγάγει υψηλής ποιότητας προγράμματα κατάρτισης εκπαιδευτικών στο υφιστάμενο εκπαιδευτικό σύστημα.

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Βοσνίας δεν προστατεύεται από την πολιτική επιρροή, γι 'αυτό και οι πόροι δεν αποσκοπούν στην επίλυση του βασικού στόχου, την βελτίωση δηλαδή της ποιότητας της διδασκαλίας.

"Τα σχολεία χωρίζονται σύμφωνα με την εθνοτική αρχή (Σέρβοι, Κροάτες, Μουσουλμάνοι), ενώ τα βιβλία αποτελούν αιτία βαθύτερων διαφωνιών από την κοινωνία.

Μαζί με τα ξεπερασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαλεία, αυτό οδηγεί σε μια κατάσταση όπου οι Βόσνιοι μαθητές δεν αναλαμβάνουν καθήκοντα που επιτρέπουν την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, που είναι απαραίτητη για να εξετάσουν διαφορετικές απόψεις και να αξιολογήσουν τεράστιες ποσότητες διαθέσιμων πληροφοριών", αναφέρουν τα έγγραφα της USAID.

Το σχέδιο αυτό, θα πρέπει πρώτα να πραγματοποιηθεί στις περιοχές του ποταμού Νερέτβα και της Δημοκρατίας των Σερβοβόσνιων και σε περίπτωση επιτυχίας, θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη Β-Ε.

«Η εφαρμογή του προγράμματος θα συμβάλει επίσης στην επίτευξη του στόχου που ορίζεται μια νέα στρατηγική συνεργασίας για την ανάπτυξη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ως χώρα με σταθερότητα,πιο κοντά στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», καταλήγει το σχέδιο της USAID.

Σχολιάζοντας το σχέδιο του αμερικανικού οργανισμού ο Στάσα Κόσαρακ, πρόεδρος του κόμματος SNSD που ανήκει στο νυν Σερβοβόσνιο πρόεδρο Μ. Ντόντικ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι αυτό δείχνει ότι ο διεθνής παράγοντας και πάλι επιθυμεί να αναμιχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις του Σεράγεβο και της Μπάνια Λούκα, με όχι καλές λύσεις.

«Η πρακτική δείχνει ότι υπάρχει ένα μέρος της διεθνούς κοινότητας που δεν προσφέρει τα ίδια αγαθά σε όλους τους λαούς στη Β-Ε, και ότι υπάρχει σχέδιο οι Βόσνιοι να προσπαθήσουν να κυριαρχήσουν σε βάρος των συμφερόντων των Σερβοβόσνιων και της Σερβίας.

Είναι προφανές ότι ορισμένοι οργανισμοί εντός χώρας ή υπό την αιγίδα των δυτικών θεσμών εισάγουν ορισμένα σχέδια για να προκαλέσουν πολιτική εξέγερση. Αυτό συνέβη και πριν από τις εκλογές για την Προεδρία της Β-Ε, επομένως το ίδιο θα είναι και τώρα.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, δεν είμαστε αφελείς και θα παρακολουθήσουμε ό,τι συμβαίνει και θα ενεργήσουμε σύμφωνα με τους νόμους και το σύνταγμα», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Ο Σέρβος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και αναλυτής Ντζεβάντ Γκαλιάσεβιτς, εκτιμά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν πολλούς οργανισμούς, κυβερνητικούς και μη-κυβερνητικούς, για την υλοποίηση του σχεδίου πρόκλησης αστάθειας της Σερβοβοσνιακής δημοκρατίας.

«Η «ανάπτυξη της κριτικής σκέψης» είναι ένα καταστροφικό στρατηγικό πρόγραμμα αλλαγής της πολιτικής και κρατικής συνείδησης των Σέρβων μαθητών.

Πρόκειται για μια προσπάθεια μακροχρόνιας καταστροφής της συνείδησης των παιδιών, για την αναγκαιότητα του αγώνα για ελευθερία. Σίγουρα οι κύριοι στόχοι του αμερικανικού προγράμματος είναι ο Milorad Dodik και ο Zeljka Cvijanovic.

Η αμερικανοποίηση των Σέρβων της Β-Ε, προϋποθέτει μια μακροπρόθεσμη αλλοίωση της εθνικής συνείδησης της σερβικής νεολαίας με στόχο την αποδοχή εισόδου της οντότητας σε ΕΕ και  ΝΑΤΟ.

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και πρέπει να δοθεί προσοχή σε τέτοια σχέδια και απαιτείται άμεσα να βρούμε μια απάντηση στην απειλή αυτή» καταλήγει ο Γκαλιλιέσεβιτς.

Ο Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε νωρίτερα ότι και οι Βρετανοί έχουν ήδη διαθέσει έξι εκατομμύρια λίρες για να πολεμήσουν τη "κακοήθη επιρροή" της Ρωσίας στη Β-Ε.

«Και οι Αμερικανοί κάνουν το ίδιο με τους Βρετανούς. Στο Σεράγεβο, την Ποντγκόριτσα και τα Τίρανα υπάρχουν κέντρα πληροφοριών τα οποία έχει εγκαταστήσει η Δύση για αυτό τον σκοπό.

Έκαναν μια λίστα με 300 άτομα από τη Σερβία και την Σερβοβοσνιακή οντότητα RS, με την υποσημείωση ότι διαδίδουν ρωσική κακοήθη επιρροή και έτσι έβαλαν στόχους όλους αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά όλα αυτά είναι μάταια», τόνισε ο επικεφαλής τωψν Σερβοβόσνιων Μ. Ντόντικ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η USAID έχει αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης στην Βοσνία και το φθινόπωρο, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Συμβούλιο των Υπουργών υπέγραψαν συμφωνία-πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο, τα οκτώ εκατομμύρια δολάρια προορίζονταν για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο Μίλοραντ Ντόντικ, Πρόεδρος της RS και υποψήφιος για την προεδρία της Β-Ε, είπε τότε ότι αυτό είναι πραγματικά μια προσπάθεια παρέμβασης στις εκλογές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

«Η Δημοκρατία Σέρπσκα θα ασχοληθεί σοβαρά με το γεγονός ότι όλοι παίρνουν αμερικανικά χρήματα. Είναι ένας άδικος τρόπος επιρροής και παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία, η οποία είναι πολύ ορατή.

Αυτή δεν είναι κοινή πρακτική στην RS, ενώ οι ΜΚΟ επιλέχθηκαν να είναι οι μοναδικοί καταναλωτές αυτών των χρημάτων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εργάζονται σύμφωνα με τους κανόνες των αφεντικών τους», δήλωσε ο Ντόντικ.

Πρόκειται για το ίδιο σύστημα που εφαρμόζεται σε όλα τα Βαλκάνια και έχει στόχο την Ορθοδοξία και την εθνική συνείδηση των κατοίκων τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...