Κόσμος

Σουβέρ σε μπυραρίες με ισλαμιστικά μηνύματα!

Την στιγμή που παγκοσμίως Χριστιανοί διώκονται ανηλεώς χωρίς να ιδρώνει το αυτί των ισχυρών, το παραμικρό που θα ενοχλήσει τους μουσουλμάνους προκαλεί σάλο!

Στην Γερμανία είχαμε ένα νέο περιστατικό με το Ισλάμ σε... σουβερ μπυρας και τις αντιδράσεις από τους μουσουλμάνους.
Η χρήση σουβέρ σε παμπ για τη βελτίωση της κατανόησης των διδασκαλιών του Ισλάμ στη Γερμανία δεν αντιμετωπίστηκε καλά από κάποιες μουσουλμανικές ομάδες. Πιστεύουν ότι η σχέση ανάμεσα στο αλκοόλ και θρησκεία είναι άστοχη.

Η κατανομή των ερωτήσεων που σχετίζονται με το Ισλάμ στα σουβέρ μπύρας στις πόλεις Maintal και Offenbach κοντά στη Φρανκφούρτη έχει επικριθεί σκληρά. Τα σουβερ παρουσιάζουν ερωτήσεις σχετικά με το Ισλάμ γραμμένες στην τοπική διάλεκτο της Έσσης.

Στο πίσω μέρος, βρίσκεται ένας κώδικας που κατευθύνει τους χρήστες των κινητών συσκευών στον ιστότοπο του δημοτικού συμβουλίου, όπου μπορούν να βρεθούν οι απαντήσεις.

Η πρωτοβουλία υποτίθεται ότι προωθεί τον διάλογο και την κατανόηση του Ισλάμ μεταξύ των μη μουσουλμάνων.

Ωστόσο, η ιδέα μάλλον αποτυγχάνει, καθώς ο Salih Tasdirek, πρόεδρος του τοπικού  συμβουλίου του Maintal για τους αλλοδαπούς, ο οποίος ζει στη Γερμανία σχεδόν 40 χρόνια, πιστεύει ότι το Ισλάμ δεν πρέπει να συνδέεται με το αλκοόλ.

Ο Tasdirek δήλωσε στο Spiegel Online ότι βρίσκει καλό τον διαθρησκειακό διάλογο, αλλά «γιατί θα έπρεπε να σημαίνει αυτό ότι θα πάμε στην παμπ; θα μπορούσατε να έχετε κάνει μια δράση με καρτ ποστάλ ή μια διαφήμιση σε λεωφορεία».

Τα τοπικά συμβούλια των Maintal και Offenbach διανέμουν τα σουβέρ, τα οποία έχουν φτιαχτεί σε συνεργασία με ισλαμιστές μελετητές, σε παμπ και εστιατόρια. Έχουν υπάρξει παρόμοιες πρωτοβουλίες στη νοτιοδυτική πόλη Φράιμπουργκ.

Η Επίτροπος της Maintal για την ένταξη των μεταναστών, Verena Strub, διαφωνεί με τον Tasdirek. Είπε ότι είναι μια καλή περίπτωση να φέρουν τα "μεγάλα κοινωνικά ζητήματα σε συζήτηση" και βλέπει αυτή τη δράση ως μέρος της. «Μπορώ να καταλάβω ότι κάποιος συνδέει τα σουβέρ με αλκοόλ, αλλά όχι ότι κάποιος συνδέει το Ισλάμ με το αλκοόλ μόνο και μόνο επειδή τα ερωτήματα είναι σχετικά με τα σουβέρ».

Η Strub είπε στο δημόσιο ραδιόφωνο ότι η πρόθεση ήταν να ενημερωθεί ο κόσμος "με σχετικά ουδέτερο και χιουμοριστικό τρόπο".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...