Αρχείο

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό;-Δείτε τον μίνι οδηγό!

Το καλοκαίρι φτάνει σιγά-σιγά και ο ήλιος έχει αρχίσει ήδη-παρά τις βροχές- να μας καίει. Η προστασία από τις ηλιακές ακτίνες είναι πάρα πολύ σημαντική για την υγεία μας και ο καλύτερος τρόπος είναι η χρήση αντηλιακού!

Η σωστή επιλογή αντηλιακού θεωρείται πάρα πολύ σημαντική αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι συμβολίζουν οι όροι που αναγράφονται στις ετικέτες των αντηλιακών. Παρακάτω ακολουθεί ένας μίνι-οδηγός για να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς αντηλιακό:

    • Οil-free
      Ο όρος αυτός σημαίνει ότι το προϊόν δεν περιέχει λιπαρά συστατικά όμως δεν σημαίνει ότι δεν περιέχει κανένα συστατικό που μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει σπυράκια όπως για παράδειγμα η σιλικόνη. Αν λοιπόν δεν έχετε απλά λιπαρό δέρμα τότε το oil-free είναι κατάλληλο. Αν όμως έχετε τάση για σπυράκια, πρέπει να αναζητήσετε ένα αντηλιακό που να είναι και silicone-free.
    •  Μη φαγεσωρογόνο
      Αυτό σημαίνει πως το προϊόν δεν προκαλεί φαγέσωρες και άρα σπυράκια και είναι κατάλληλο όχι μόνο για επιδερμίδες με τάση για ακμή αλλά και για όλους!
    •  Με φυσικά φίλτρα
      Αυτό σημαίνει πως το SPF αυτών των αντηλιακών αποτελείται από μεταλλικά στοιχεία που δημιουργούν ένα φιλμ στην επιδερμίδα αποτρέποντας τις ακτίνες UV να φτάσουν σε αυτό.  Ποια είναι αυτά τα μεταλλικά στοιχεία; Το titanium dioxide και το zinc oxide που αναγράφονται στην ετικέτα.
    • Ευρέως φάσματος
      Είναι τα αντηλιακά που προσφέρουν προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Ο όρος αναγράφεται καθώς δεν παρέχουν την ίδια προστασία όλα τα αντηλιακά.
    • Ανθεκτικό στο νερό
      Είναι το αντηλιακό που θα αντέξει μία βουτιά και λίγο ιδρώτα, αλλά απαιτείται συνεχής εφαρμογή και ανανέωση μετά το κολύμπι ή τα σπορ.
    • Αδιάβροχο

    Σε αντίθεση με τα αντηλιακά που είναι ανθεκτικά στο νερό, τα αδιάβροχα αντηλιακά παραμένουν στη θέση τους μετά από κάμποσες βουτιές και ιδρώτα – όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζονται ποτέ ανανέωση- αλλά δεν χρειάζεται να ανανεώνουμε τόσο συχνά τη χρήση τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...