Κόσμος

Οργή Κρεμλίνου για το τελεσίγραφο των ΗΠΑ στην Τουρκία αναφορικά με τους S-400

Οι ΗΠΑ έχουν ανοίξει πόλεμο σε βάρος της Τουρκίας αναφορικά με του S-400. Το Κρεμλίνο, υποστηρίζοντας τα συμφέροντά του αντιδρά.

Το Κρεμλίνο υπενθύμισε την πάγια αρνητική του στάση απέναντι στα τελεσίγραφα, συμπεριλαμβανομένου αυτού των ΗΠΑ στην Τουρκία για του S-400.

Αρνητική είναι η στάση της Μόσχας απέναντι στα τελεσίγραφα και ειδικότερα σε αυτό της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα για ακύρωση της αγοράς των S-400, όπως διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είμαστε εξαιρετικά αρνητικοί σε αυτό, πιστεύουμε ότι τέτοια τελεσίγραφα είναι απαράδεκτα», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για την στάση του Κρεμλίνου απέναντι σε αυτές τις δηλώσεις.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι μια ομάδα τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού έφτασε στη Ρωσία για να εκπαιδευτεί στη λειτουργία των συστημάτων αεράμυνας παρά τις απειλές των ΗΠΑ.

Το δίκτυο CNBC ανέφερε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν δώσει στην Τουρκία δύο εβδομάδες τελεσίγραφο για να ακυρώσει τη συμφωνία της με τη Ρωσία.

Διαφορετικά, η Ουάσιγκτον θα «έδιωχνε» την Άγκυρα από το πρόγραμμα των F-35 της Lockheed Martin.

Η Ουάσινγκτον έχει απειλήσει την Άγκυρα με κυρώσεις για την προγραμματισμένη απόκτηση του S-400 και έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ενδέχεται να καθυστερήσει ή να ακυρώσει τη διαδικασία πώλησης των F-35 στην Τουρκία.

Η Άγκυρα, με τη σειρά της, δήλωσε ότι η αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού είναι υπόθεση της και έχει αποκλείσει τη δυνατότητα εγκατάλειψης των σχεδίων της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...