Ρωσία

Λαβρόφ: Καταδικάζουμε την αμερικανική εκστρατεία ανατροπής του Μαδούρο

Την εκστρατεία των ΗΠΑ να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, καταδικάζει η Ρωσία.

Με δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προτρέπει την Ουάσιγκτον να ακυρώσει τα «ανεύθυνα» σχέδια της.

«Καταδικάζουμε την αμερικανική εκστρατεία ανατροπής του Μαδούρο», δήλωσε.

«Γνωρίζετε τη βασική και σταθερή υποστήριξή μας στη νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μαδούρο. Βλέπουμε μια πρωτοφανή εκστρατεία, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την ανατροπή των νόμιμων αρχών της Βενεζουέλας. για παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Οι προσπάθειες για αναγκαστική αλλαγή της εξουσίας στη Βενεζουέλα, υπονομεύουν τη διαδικασία διευθέτησης κρίσεων και συνεπάγονται κίνδυνο καταστροφής», τόνισε.

«Οι τακτικές επαφές μας, επιβεβαιώνουν τους ισχυρούς αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των λαών μας και την πρόθεση των ηγετών μας να ενισχύσουν τη στρατηγική εταιρική σχέση», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Ο Λαβρόφ θα έχει τετ α τετ συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στο Ροβανιέμι την Δευτέρα στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του Συμβουλίου της Αρκτικής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...