Κόσμος

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος στη Ρουμανία αναποδογύρισε λεωφορείο (βίντεο)


Έκπληκτοι οι κάτοικοι της  πόλης Drajane στην Ρουμανία –απόσταση από το Βουκουρέστι 82 χ.λ.μ.-  καθώς και οι διερχόμενοι οδηγοί είδαν πριν από μερικές ημέρες τον ουρανό να σκοτεινιάζει και έναν τεράστιο ανεμοστρόβιλο να σχηματίζεται παρασέρνοντας στη δίνη του χώμα, σκόνη και πάσης φύσεως αντικείμενα.

Το φαινόμενο που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες είναι εξαιρετικά σπάνιο στην περιοχή – την προηγούμενη φορά που ανεμοστρόβιλος χτύπησε επαρχία της Ρουμανίας ήταν πριν από 17 χρόνια στην επαρχία Ιαλομίτα.

Ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε 10 σπίτια στην περιοχή και ανέτρεψε ένα λεωφορείο με 40 επιβαίνοντες, από τους οποίους 12 τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.

Όπως μαρτυρούν οδηγοί που κινούνταν στην περιοχή, το λεωφορείο χτυπήθηκε από τον ανεμοστρόβιλο ο οποίος το ανασήκωσε στον αέρα πριν αυτό προσγειωθεί στο πλευρό στο παρακείμενο χωράφι.

Οι αρχές της χώρας παραμένουν έως και σήμερα, 1η Μαîου, σε επιφυλακή λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

https://www.youtube.com/embed/YogK6J4tndc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...