Κόσμος

Ηλικιωμένα ζευγάρια διαπράττουν «κοινές αυτοκτονίες» - 9 στην Ολλανδία το 2018

Σε ανησυχητικά επίπεδα έχει φτάσει η... νέα μόδα που ηλικιωμένα ζευγάρια διαπράττουν «κοινές αυτοκτονίες» σε χώρες όπου νομιμοποιούνται. Επί παραδείγματι είχαμε 9 τέτοια περιστατικά στην Ολλανδία το 2018.

Το φαινόμενο των ηλικιωμένων ζευγαριών που διαπράττουν αυτοκτονία μαζί σε έθνη όπου η ευθανασία και η αυτοκτονία με τη βοήθεια ιατρού είναι νόμιμα επιτρεπόμενη φαίνεται να είναι σε άνοδο.

"Οι Ολλανδοί πιστεύουν ότι η διαφάνεια είναι πιο σημαντική από το σωστό και το λάθος, έτσι επιτρέπουν μια συνεχώς διευρυνόμενη άδεια ευθανασίας - αλλά φροντίζουν να αναφέρουν αργότερα τι κάνουν οι γιατροί , και έτσι η κυβέρνηση δημοσιεύει μια ετήσια, ψυχρή στατιστική αναφέροντας το πόσοι από τους πολίτες τους σκοτώθηκαν από τους γιατρούς και γιατί ", σημειώνει ο Wesley Smith του Ινστιτούτου Discovery στο blog National Review .

Οι Ολλανδία είναι γνωστή για τους συνεχώς χαλαρούς νόμους της σχετικά με την ευθανασία και τον υποβοηθούμενο θάνατο από γιατρούς, αν και ορισμένοι τα τελευταία χρόνια έχουν εκφράσει ανησυζία ότι τα θέματα αυτά έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο.

Συνολικά υπήρξαν 6.126 θάνατοι που σημειώθηκαν με ευθανασία ή υποβοηθούμενη αυτοκτονία, μια μείωση 7% από το 2017.

Από όλους αυτούς τους θανάτους, 67 διευκολύνθηκαν από ψυχίατρους και άλλους γιατρούς για ψυχικές ασθένειες. Τρία παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών θανατώθηκαν, σύμφωνα με τους αριθμούς.

Όσον αφορά στα ζευγάρια τον Απρίλιο του 2018, η καναδική Globe and Mail κατέγραψε το θάνατο του George και της Shirley Brickenden - οι οποίοι, υπέφεραν από έναν συνδυασμό ρευματοειδούς αρθρίτιδας και λιποθυμίας που συνδέεται με καρδιακά προβλήματα - ως την τελική στιγμή σε μια μακρά περίοδος αγάπης!! .

Η ιστορία περιγράφει την αρχική δέσμευσή τους, τις δεκαετίες του γάμου και την βαθιά αγάπη που είχαν ο ένας για τον άλλον και σημείωνε πως κανείς δεν ανησύχησε για το θάνατο. Οι Brickendens δεν ήταν το πρώτο ζευγάρι που έλαβε ταυτόχρονα υποβοηθούμενη αυτοκτονία από γιατρό, αλλά ήταν οι πρώτοι που μιλούσαν δημόσια γι 'αυτό.

Το ζευγάρι έβαλε τέλος στη ζωή του με την υποστήριξη του Andrew Asbil, του Αγγλικανού κοσμήτορα του Τορόντο και πρεσβύτερου του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιακώβου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...