Κύπρος

«Πολεμικό» κλίμα στην Κυπριακή ΑΟΖ - 10 πλοία έστειλε η Τουρκία για τον «Πορθητή» - Σε ετοιμότητα & υποβρύχια

Δέκα πλοία της Τουρκίας έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο και έχουν δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας στο ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» και το γεωτρύπανο «Πορθητής», σύμφωνα με το τουρκικό ‘Σπούτνικ’, βασιζόμενο σε δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πολεμικά πλοία έχουν αναπτυχθεί σε Κυρήνεια, Αμμόχωστο και Μερσίνα και είναι έτοιμα να επέμβουν οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί, όπως αναφέρεται.

«Έχει δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα πολέμου στην περιοχή», όπως σχολιάζουν την ίδια στιγμή διεθνή ΜΜΕ .Εκτός των πολεμικών πλοίων, η Τουρκία έχει θέσει σε ετοιμότητα και υποβρύχια.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει το χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, καθώς αναφέραμε, πως η Τουρκία θα απελευθερώσει κανόνες εμπλοκής. Η συγκεκριμένη κίνηση, δείχνει πλέον πως όλα είναι ανοιχτά στη περιοχή.

Τι αναφέραμε χθες:

«Οι κανόνες εμπλοκής θα εφαρμοστούν στο ακέραιο σε οποιαδήποτε απόπειρα παρενόχλησης στο ερευνητικό μας σκάφος από τα Ναυτικό μας και δεν θα υπάρξει καμία επαφή των ναυτικών μονάδων με το αρχηγείο. Τα σκάφη θα δράσουν αυτοβούλως σύμφωνα με τους υφιστάμενους κανόνες εμπλοκής», αναφέρεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...