Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απαίτησε να ακυρωθεί η αγορά των S-400


Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του, Ταγίπ Ερντογάν, μίλησαν σήμερα τηλεφωνικά και συμφώνησαν να συναντηθούν στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της συνόδου των G-20, σύμφωνα με αναφορές τουρκικών μέσων ενημέρωσης

Οι δύο ηγέτες μίλησαν για διμερή και περιφερειακά θέματα, με βασικό θέμα συζήτησης την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400. Η Αμερική απαιτεί να ακυρωθεί η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε την πρόταση του για συγκρότηση μίας κοινής ομάδας εργασίας για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τους S-400 και τον κίνδυνο που αποτελούν για τα αμερικανικά μαχητικά F-35.

Όλα αυτά, την στιγμή που οι ρωσικοί S-400 παραδίδονται στην Τουρκία νωρίτερα από τον προγραμματισμό κατόπιν τουρκικού αιτήματος, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι οι ρωσικοί S-400 παραδίδονται στην Τουρκία νωρίτερα από τον προγραμματισμό κατόπιν αιτήματος από την πλευρά της Άγκυρας, όπως μεταδίδει το Sputnik. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση της συμφωνίας.

«Οι παραδόσεις πραγματοποιούνται νωρίτερα από το αρχικά προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα, κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς. Όσον αφορά τις λεπτομέρειες, για τις ημέρες και τους μήνες, δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα πρέπει να απευθύνετε το ερώτημα. Δεν ασχολούμαστε με αυτό. Όλα προχωρούν όπως είχαν προγραμματιστεί. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις. Όλα είναι φυσιολογικά», δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι Ρωσία και Τουρκία είχαν καταλήξει σε δανειακή συμφωνία 2,5 δισ. δολαρίων για την αποστολή συνολικά 4 πυροβολαρχίες συστημάτων S-400 τον Δεκέμβριο του 2017. Η πρώτη παράδοση προγραμματιζόταν για τον Ιούλιο του 2019.

Καθώς η Άγκυρα προχωρά στην υλοποίηση της συμφωνίας, οι ΗΠΑ εμφανίζονται να εντείνουν την πίεση κατόπιν των ενστάσεων που έχουν εκφράσει για την παραλαβή των S-400 από την Τουρκία.

https://twitter.com/sputnik_TR/status/1133758882428465153?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...