Εσωτερική Ασφάλεια

Αναρχικοί «μπούκαραν» στην πρυτανεία του ΑΠΘ – Κρατούν ομήρους τους καθηγητές - Διεκόπη η συνεδρίαση

Περίπου 30 φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστέρας εισέβαλαν περίπου στις 4.00 το απόγευμα στο κτήριο της Πρυτανείας διακόπτωντας τη συνεδρίαση της συγκλήτου που ξεκινούσε να συνεδριάζει εκείνη την ώρα.

Το αίτημα των φοιτητών ήταν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν τις συνεδριάσεις της Συγκλήτου.

Στον χώρο βρέθηκαν για πάνω από μία ώρα «εγκλωβισμένοι» περίπου 20 καθηγητές, μεταξύ των οποίων ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, και κοσμήτορες σχολών του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, οι φοιτητές διέκοψαν την συνεδρίαση που ήταν σε εξέλιξη και ζητούν από τα μέλη της Συγκλήτου να λάβουν απόφαση, η οποία θα επιτρέπει τη συμμετοχή όλων των φοιτητών στις συνεδριάσεις του οργάνου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν μέλη της Συγκλήτου, οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές απαγορεύουν στους καθηγητές να αποχωρήσουν από την αίθουσα συνεδριάσεων εάν δεν λάβουν την συγκεκριμένη απόφαση.

voria.gr, thestival.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...