Βαλκάνια

Έκλεισαν οι κάλπες στην ΠΓΔΜ - Πάνω από 40% η συμμετοχή

Έκλεισαν στις 20.00 ώρα Ελλάδας οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη ΠΓΔΜ με το ποσοστό συμμετοχής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να ξεπερνά το κρίσιμο 40% που απαιτείται για να θεωρηθούν έγκυρες οι εκλογές.

«Οι εκλογές θεωρούνται έγκυρες καθώς το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 40%» όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής, Όλιβερ Ντερκόφσκι.

Μέχρι τις 19.30 ώρα Ελλάδας (18.30 τοπική ώρα) το ποσοστό συμμετοχής έφτανε το 44,5%.

Στον σημερινό δεύτερο γύρο για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας αναμετρήθηκαν ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού του Ζάεφ, Στέβο Πεντάροφσκι και η υποψήφια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNΕ, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, οι οποίοι στον πρώτο γύρο είχαν οριακή διαφορά.

Με καταμετρημένο το 99,8% των ψήφων, ο Πεντάροφσκι συγκέντρωσε 42,84%, έναντι 42,24% της υποστηριζόμενης από το αντιπολιτευόμενο VMRO DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Η αποχή θεωρούταν το μεγάλο στοίχημα της σημερινής διαδικασίας καθώς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, το ποσοστό συμμετοχής είχε ανέλθει συνολικά στο 41,8%.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργότερα το βράδυ.

Με πληροφορίες από ΜΙΑ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...