Πολιτική

Τελεσίγραφο Βερολίνου σε ΝΔ: «Απαιτούμε η επόμενη κυβέρνηση να σεβαστεί τις Πρέσπες!» - Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης;

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Έμμεσο μήνυμα στη ΝΔ και στον Κ. Μητσοτάκη στέλνει το Βερολίνο, καθώς απαιτεί από την επόμενη Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία λογικά θα είναι η ΝΔ, να μην ανατρέψει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όχι ότι είναι εύκολο να ανατραπεί πλέον, αλλά η ΝΔ και συγκεκριμένα ο Κ. Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί πως θα ανατρέψει τα δεδομένα.

Στην ουσία οι Γερμανοί κολλάνε το πιστόλι στον κρόταφο της ΝΔ. Τι θα κάνει όμως το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης; Θα τηρήσει την υπόσχεσή της, ή θα κάνει μεγαλοπρεπέστατη κυβίστηση;

Εδώ θα πρέπει να μας απαντήσει ο Κ. Μητσοτάκης.

Βέβαιος ότι οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση προκύψει στο μέλλον θα σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια «πάρα πολύ σημαντική και ιστορική επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης» της Ελλάδας, ανέφερε ο Ροτ.

«Θεωρούμε ακράδαντα ότι η κάθε κυβέρνηση που θα ακολουθήσει στην Ελλάδα θα αρθεί στο ύψος των ευθυνών της για ειρήνη, συμφιλίωση και σταθερότητα στην περιοχή.

Και η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια πολύ σημαντική "άγκυρα" σταθερότητας και συμφιλίωσης», δήλωσε ο κ. Ροτ νωρίτερα σήμερα, κατά την διάρκεια συζήτησης με ξένους ανταποκριτές στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πάντως, ο Ροτ διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει την εξέλιξη της προεκλογικής περιόδου και το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά εκφράζει την ελπίδα του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...