Ελληνοτουρκικά

Σφοδρή επίθεση Toυρκίας κατά Ελλάδας: «Πάνε να στήσουν ξανά το Βυζάντιο!» - «Υπό ελληνική κατοχή τα νησιά στο Αιγαίο»

«Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν ειδήσεις για 120 χιλιάδες Έλληνες που θέλουν να αποκτήσουν την τουρκική υπηκοότητα».

Ο αντιπρόεδρος  του καλού κόμματος Ουμίτ Οζντάγ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στην τουρκική βουλή, σχολιάζοντας τις εκκλήσεις –όπως είπε- τελευταία για τον επαναπατρισμό στην Τουρκία Ελλήνων που έφυγαν με τις ανταλλαγές του ‘23, απάντησε χαρακτηριστικά σε όσους επιθυμούν κάτι τέτοιο, δηλαδή να εγκατασταθούν πάλι στην Τουρκία: «Να πάτε στην Ελλάδα να ζήσετε!».

Ο Τούρκος ακροδεξιός βουλευτής έκανε λόγο για ύπουλο σχέδιο αναβίωσης του Βυζαντίου τόσο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο και από Έλληνες που θέλουν να επιστρέψουν πίσω!

Ο αντιπρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος της γνωστής «λύκαινας» Ακσενέρ,  Δρ Ουμίτ Οζντάγκ, αφού επικαλέστηκε την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος και ανέφερε ότι 18 νησιά στο Αιγαίο δεν ανήκουν στην Ελλάδα, στην συνέχεια τόνισε ότι οι ορθόδοξες λειτουργίες σε εγκαταλελειμμένους ναούς στο τουρκικό έδαφος, αποτελούν όνειδος για το ΑΚΡ .

Μιλώντας στο τουρκικό Κοινοβούλιο ο Οζντάγκ, επικαλέστηκε την  συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και Ελλάδος το 1923, για να υπογραμμίσει την απόκτηση θρησκευτικής εξουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη, σε Μητροπόλεις εντός Τουρκίας, στις οποίες πλέον δεν ζουν Έλληνες πιστοί εδώ και πολλά χρόνια, πλην βέβαια της Κων/πολης.

Μιλώντας ο Οζντάγκ, στην συνέχεια  σε  συνέντευξη τύπου, χρησιμοποίησε τις ακόλουθες φράσεις: «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Τουρκία «κέρδισε» από τον τουρκικό κράτος  διάφορες μητροπόλεις, στις οποίες όμως δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένας Έλληνας, στους τόπους όπου ελέγχει ο ίδιος .

Ήδη από το 1923 με την συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών, οι Έλληνες γύρισαν στην Ελλάδα και οι Τούρκοι Μουσουλμάνοι μετανάστευσαν στην Τουρκία.

Τώρα διορίζεται ορθόδοξος ιερέας σε μη-ορθόδοξες περιοχές στην Τουρκία, ενώ τελούνται τακτικές χριστιανικές λειτουργίες σε αυτούς τους τόπους, ενώ απουσιάζουν οι Χριστιανοί από αυτές. Η Τουρκία έχει υποχρεώσεις που υλοποιεί και αφορούν  την θρησκευτική ελευθερία και την λατρεία από την ελληνική μειονότητα.

Ωστόσο όμως, πως γίνονται όλα αυτά τα χριστιανικά  τελετουργικά, όταν απουσιάζουν οι Έλληνες, οι οποίοι μετανάστευσαν το 1923  από την Τουρκία;

 Ποια είναι η σημασία των μεταπολιτικών αναθέσεων σε Ορθόδοξους ιερείς μητροπόλεων και η διενέργεια ορθόδοξων λειτουργιών σε αρχαία ερείπια εκκλησιών μέσα σε προστατευόμενη περιοχή;

Από το 2004, 6 Τούρκοι υπήκοοι (ελληνικής καταγωγής)  έχουν διοριστεί από το Θρησκευτικό Συμβούλιο του Πατριαρχείου αποτελούμενο από 12 άτομα, σε διάφορες μητροπόλεις στην Τουρκία.

Αυτό είναι  ενάντια στους νόμους της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Παρά τη συνεχιζόμενη διαδικασία από  την κυβέρνηση του ΑΚΡ , αυτό είναι παράνομο.

Και συνεχίζοντας το ανθελληνικό του παραλήρημα ο Τούρκος βουλευτής κατηγόρησε τους Έλληνες απόγονους αυτών που μετοίκισαν σήμερα στην Ελλάδα,  οι οποίοι  επιθυμούν να επαναπατριστούν στον τόπο των προγόνων τους, ότι έχουν ένα ύπουλο σχέδιο να αναβιώσουν το Βυζάντιο.

«Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν ειδήσεις για 120 χιλιάδες Έλληνες που θέλουν να αποκτήσουν την τουρκική υπηκοότητα. Ακόμη και εκκλήσεις γίνονται ‘όσοι έφυγαν με τις ανταλλαγές να επιστρέψουν στον τόπο τους’.

Όσοι λένε αυτές τις ανοησίες, τους συμβουλεύω το εξής: ‘Ας πάνε να εγκατασταθούν στην Ελλάδα’. Από τους Τούρκους (ανταλλαγέντες) που ήρθαν στην Τουρκία, υπάρχουν κάποιοι να θέλουν να πάνε στην Ελλάδα; Αυτοί θα μπορούν να εγκατασταθούν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη; Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει ένα ύπουλο σενάριο για αναβίωση του ονείρου του Βυζαντίου».

Γνωρίζουμε επίσης ότι αρκετά  τουρκικά νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σε ελληνική κατοχή.

Το 2004, η διαβίωση ακόμα και ενός ατόμου τουρκικής καταγωγής θα έφερνε τα νησιά αυτά να ανήκουν στη Δημοκρατία της Τουρκίας, ενώ σήμερα ζουν σε αυτά  Έλληνες πολίτες και ακόμα χειρότερα, έχουμε και την παρουσία εκεί των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

"Ακούμε βέβαια προτάσεις του τύπου, «να  δώσουμε σε 120 χιλιάδες Έλληνες  την τουρκική υπηκοότητα. Η συμβουλή μου προς όσους κάνουν αυτές τις προτάσεις ότι όλα αυτά είναι ανόητα.

 Βλέπουμε ότι υπάρχει μια βυζαντινή  δολοπλοκία εδώ, η οποία είναι ύπουλη. Ο Βαρθολομαίος, προσπαθεί επίμονα  να νικήσει την Δημοκρατία της Τουρκίας. Ο Έλληνας Πατριάρχης, διανέμει Μητροπόλεις χρησιμοποιώντας τον λεγόμενο χάρτη του Πόντου, διοργανώνοντας ταξίδια στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ έχει άδεια να υλοποιεί ορθόδοξες λειτουργίες στην Παναγιά  Σουμελά. Έρχονται Έλληνες τουρίστες  με λεωφορείο στην Τουρκία, ενώ πολλοί  φορούν μπλουζάκια με συνθήματα που αναφέρουν για τον ελληνικό Πόντο και δεν υπάρχει καμία αντίδραση», καταλήγει ο ίδιος.

Η παρουσία Ελλήνων προσκυνητών στα πανάρχαια εδάφη της Τουρκίας εγείρει πολλές αντιδράσεις όπως φαίνεται από τουρκικούς εθνικιστικούς κύκλους, ενώ οι λειτουργίες σε εγκαταλελειμμένες εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Δημητρίου στην Καππαδοκία πρόσφατα από τον Οικουμενικό πατριάρχη,  έχει ερεθίσει σφόδρα τους ίδιους κύκλους .

Η ουσία όμως είναι ότι οι εθνικιστές Τούρκοι φοβούνται, ή καλύτερα τρέμουν,  τις προφητείες των Αγίων μας για μελλοντική επιστροφή των Ελλήνων στις πατρογονικές εστίες στην Μικρά Ασία.       

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...