Ελληνοτουρκικά

Στοχοποιούν & τη Θράκη οι Τούρκοι: Μεταφέρουν ειδικά οχήματα υποκλοπών & επιτήρησης εδάφους

Πλήρη έλεγχο των ελληνικών μονάδων και κινήσεων στον Έβρο επιδιώκουν οι Τούρκοι, με την μεταφορά 20 τροχοφόρων οχημάτων επιτήρησης εδάφους που κατασκεύασε η ASELSAN, τα οποία θα παραδοθούν σε μονάδες της στρατοχωροφυλακής στον Έβρο.

Η τουρκική εταιρεία Aselsan ολοκλήρωσε την κατασκευή των υποσυστημάτων τα οποία επιτρέπουν στο προσωπικό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής να τα χρησιμοποιεί στον Έβρο, ελέγχοντας και καταγράφοντας τους πάντες και τα πάντα στην ελληνική πλευρά και όχι φυσικά για να ελέγχουν «μετανάστες», αφού οι ίδιοι τους στέλνουν στην ελληνική πλευρά.

Το σύστημα περιλαμβάνει ραντάρ επιτήρησης εδάφους ACAR (Land Surveillance Radar), ηλεκτρο-οπτικό σύστημα ημέρας/νύκτας εξοπλισμένο με θερμική κάμερα και αποστασιόμετρο Laser τύπου ŞAHİNGÖZÜ-OD, τοποθετημένο επί πτυσσόμενου πυλώνα, ένα σύστημα ακουστικού εντοπισμού, σύστημα Διαχείρισης Δεδομένων SECANS και ασυρμάτους τύπου 9661 VHF / UHF.

Χάρη στους αισθητήρες του οχήματος, καλύπτονται όλες οι ανάγκες συνεχούς παρακολούθησης μικρών και μεσαίων/μεγάλων αποστάσεων των στρατευμάτων, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες μέρα και νύχτα.

Υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού θέσης στόχου ή βολής, η οποία θα ανιχνεύεται από το ειδικό ραντάρ, δίνοντας συντεταγμένες στον ψηφιακό χάρτη της θερμικής κάμερας.

Στο πλαίσιο σύμβασης που υπογράφηκε σύμβαση με τον ανάδοχο, δηλαδή την ASELSAN, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό στις 29 Μαΐου 2017, υλοποιείται η παραγωγή 57 τεθωρακισμένων οχημάτων επιτήρησης αναγνώρισης.

Τα 20 από αυτά ολοκληρώθηκαν και θα μεταφερθούν στα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο. Η τελετή παράδοσης των ολοκληρωμένων οχημάτων, θα διεξαχθεί αύριο, στο υπουργείο άμυνας .

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι αυτά τα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν από συνοριακές μονάδες στην Αδριανούπολη και στις περιοχή Σαράντα εκκλησιές, αποτελώντας έτσι τα «μάτια και τα αυτιά» του τουρκικού γενικού επιτελείου στην περιοχή .

Τα υπόλοιπα 37 τεθωρακισμένα οχήματα θα παραδοθούν τον Αύγουστο.

Ο τραγέλαφος της υπόθεσης είναι ότι το πρόγραμμα αυτό συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, μόνο που οι Τούρκοι θα τα χρησιμοποιήσουν κατά της Ελλάδος .

Το ερώτημα που τίθεται είναι με ποιο σκεπτικό τουρκικό πρόγραμμα δήθεν ασφάλειας συνόρων,  συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ ενώ είναι η γνωστή η στάση της Άγκυρας;

Η ουσία είναι ότι και αυτό πρόγραμμα αφορά «προετοιμασίες» της Τουρκίας στον Έβρο με αντικείμενο την ελληνική πλευρά.

Όπως έχουμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η Τουρκία ετοιμάζει μαζική παραγωγή γεφυρών Samur για λογαριασμό του τουρκικού στρατού, όπου το σχέδιο το υλοποιεί η τουρκική εταιρεία FNSS.

Συνολικά έχουν παραγγελθεί άνω των 52 γεφυρών αυτού του τύπου από τον Τουρκικό Στρατό, οι οποίες είναι αυτοκινούμενες και επιθετικού χαρακτήρα.

Οι γέφυρες αυτές σε πιθανή περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων θα αποτελέσουν το κύριο βοήθημα των ΤΕΔ για να διασχίσουν το ποτάμι τα τουρκικά άρματα μάχης.

Όλα τα πολεμικά σχέδια τα οποία ήρθαν στην επιφάνεια από την γνωστή περίπτωση της υπόθεσης Εργενακόν όπως τα ειδικά σχέδια «Βαριοπούλα» και άλλα αφορούσαν κυρίως την διάβαση του Έβρου και αυτό ακριβώς προσπαθεί  να εξασφαλίσει γνωστή τουρκική εταιρεία για λογαριασμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Το  βρώμικο σχέδιο της Τουρκίας με τους μετανάστες στον Έβρο.

Επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναφέρουν ότι οι αφίξεις προσφύγων και λαθρομεταναστών μέσω του ποταμού αυξήθηκαν κατά 170% το 2018.

Το 2017 στα ελληνοτουρκικά σύνορα είχαν εντοπιστεί 5.651 άνθρωποι να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα. Το 2018 ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε σε 15.266. Σύροι, Ιρακινοί, Αφγανοί, Αλβανοί, Πακιστανοί και Τούρκοι οι περισσότεροι που συνελήφθησαν στα σύνορα.

Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί τα πάντα για προωθήσει να άνομα σχέδια της τα οποία αφορούν την περιοχή της Δυτικής Θράκης και Νότιας Βουλγαρίας στην οποία κατοικούν μουσουλμανικοί πληθυσμοί στα πλαίσια του σχεδίου «εθνικός όρκος» όπως αποδεικνύεται ξεκάθαρα πλέον σε Αιγαίο και Κύπρο καθημερινά.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ