Ένοπλες Συρράξεις

Στα άκρα η σύγκρουση Αιγύπτου-Τουρκίας: Ο Ερντογάν στέλνει όπλα στους Τζιχαντιστές στο Σινά! - Σε θέσεις μάχης όλες οι πλευρές

Στην Χερσόνησο του Σινά φέρεται να άπλωσε τα πλοκάμια της η Τουρκία, με την μεταφορά οπλισμού από Λιβύη και Σουδάν, εμπλεκόμενη στα εσωτερικά της Αιγύπτου με σκοπό την αποσταθεροποίηση του αιγυπτιακού καθεστώτος του Αλ Σίσι.    

Τις τελευταίες ημέρες, η Τουρκία έχει αυξήσει την παράδοση όπλων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού σε διάφορες ομάδες τζιχαντιστών που πολεμούν στο Idlib και στην Λιβύη, όπου διεξάγεται ένας ανελέητος πόλεμος.

Με αυτό τον τρόπο η Άγκυρα σκοπεύει στην μεν Συρία, να σταματήσει την επίθεση του Συριακού Στρατού εναντίον των ανταρτών στη βόρειο Hama, ενώ στην Λιβύη επιθυμεί να σώσει την Τρίπολη από τις δυνάμεις του Χαφτάρ που δέχεται αφειδώς βοήθεια από τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι και την Ρωσία.

https://twitter.com/Mansourtalk/status/1133714042286161920

https://twitter.com/oztrk_aydn/status/1133459365942431744

Τώρα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν την μεταφορά βαρέως φορητού κυρίως οπλισμού να φτάνει στο Σινά  μέσω Σουδάν στα χέρια των τζιχαντιστών που πολεμούν ανηλεώς το αιγυπτιακό καθεστώς, σύμφωνα και με τον  Adel Karim, ανεξάρτητο δημοσιογράφο με επίκεντρο τα θέματα της Μέσης Ανατολής.

Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες και μη επιβεβαιωμένες , κυρίως λόγω Σουδάν και της καταστάσεως που κυριαρχεί εκεί, αλλά έχουν απόλυτη βάση λόγω του σχεδίου το οποίο βλέπουμε να εφαρμόζει ο Ερντογάν σε Συρία και Λυβίη, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις απαγορεύσεις διακίνησης οπλισμού σε εμπόλεμες περιοχές από τον ΟΗΕ.

Κύριος στόχος της Άγκυρας είναι το άνοιγμα ενός εσωτερικού μετώπου εντός Αιγύπτου, με σκοπό την άνοδο κάποια στιγμή ξανά στην εξουσία των αδελφών μουσουλμάνων του προέδρου Μόρσι.

Η Τουρκία διατηρεί σχέσεις και έχει δικούς της συμβούλους στο Σουδάν εδώ και καιρό, έχοντας την δυνατότητα υλοποίησης αυτού του βρώμικου πλάνου για την φιλική προς την Ελλάδα, Αίγυπτο.

Είδος μεταφερόμενου τουρκικού υλικού.

Μιλάμε για εκτοξευτήρες πυραύλων Grad και αμερικανικούς αντιαρματικούς πυραύλους TOW, φορητά όπλα, πυρομαχικά, χειροβομβίδες κά.

Εκτός από τον στρατιωτικό εξοπλισμό, η Τουρκία παρέχει επίσης και τη μεταφορά τζιχαντιστών μαχητών, όπως έχει κάνει σε Συρία και Λιβύη.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Τουρκία μεταφέρει αρκετά όπλα, ενώ παρ΄όλα τα προβλήματα δίνει και οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη στους τζιχαντιστές που εκπαιδεύει στο έδαφος της, ενώ στην συνέχεια τους αποστέλλει να υλοποιήσουν τα άνομα σχέδια της.

Όλες οι ενέργειες της Άγκυρας απειλούν να υπονομεύσουν τις διεθνείς προσπάθειες για την επίλυση της συριακής, της Λιβυκής  κρίσης, ενώ κύριος στόχος στο Σινά,  είναι η όσο τον δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες των αιγυπτιακών δυνάμεων για την πρόκληση αγανάκτησης του αιγυπτιακού λαού, με σαφή προσπάθεια πρόκλησης αποσταθεροποίησης στην χώρα.

Η κατάσταση στην Αίγυπτο ενδέχεται να γίνει και πάλι ταμένη και αυτό θα συνεπάγεται νέα ροή προσφύγων, αύξηση των τρομοκρατικών ενεργειών και ακόμη περισσότερους εκτοπισμένους.

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και δράση του γνωστού μας Σόρος και της οργάνωσης που χρηματοδοτεί Human Rights Watch.

«Αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας εκτελούν "σοβαρές και εκτεταμένες καταχρήσεις" στη χερσόνησο του Σινά, μερικές από τις οποίες ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου», προειδοποίησε η οργάνωση  Human Rights Watch.

«Οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της Αιγύπτου ασχολούνται επί του παρόντος με την επίθεση και την εξολόθρευση του παραρτήματος του ISIS στην επαρχία του Σινά, αλλά η οργάνωση που είναι παντού, ανέφερε  περί "μαζικών αυθαίρετων συλλήψεων, εξαφανίσεων, βασανιστηρίων, δολοφονιών και πιθανώς παράνομων επιθέσεων εναέριων και επίγειων μέσων κατά του άμαχου πληθυσμού».

Τα ευρήματα ακολουθούν  διετή έρευνα της οργάνωσης και την έκδοση μιας έκθεσης 134 σελίδων.

«Αντί να προστατεύουν τους κατοίκους του Σινά στον αγώνα τους εναντίον των μαχητών, οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας επέδειξαν απόλυτη περιφρόνηση στις ζωές των κατοίκων, μετατρέποντας την καθημερινή τους ζωή σε έναν εφιάλτη αδιάλλακτων αδικημάτων», δήλωσε ο Μάικλ Σελ, αναπληρωτής διευθυντής της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής,  σε δήλωση που συνοδεύει την απελευθέρωση της έκθεσης.

«Αυτή η τρομακτική μεταχείριση των κατοίκων του Σινά πρέπει να είναι μια  κλήση αφύπνισης σε χώρες όπως οι Η.Π.Α. και η Γαλλία, που υποστηρίζουν αυστηρά τις προσπάθειες της Αιγύπτου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», πρόσθεσε η οργάνωση.

Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιες συγκρούσεις η ζωή των αμάχων ευρίσκεται στο έλεος των αντιμαχόμενων πλευρών, μόνο όμως που για παράδειγμα οι χιλιάδες Βεδουίνοι της περιοχής βοηθούν τις αιγυπτιακές αρχές κατά των τζιχαντιστών.

Τεράστια συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων, της Τουρκίας και διεθνών οργανώσεων έχουν πυροδοτήσει σκοπίμως εντάσεις στην περιοχή γύρω από την Α.Μεσόγειο, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων του πλανήτη και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...