Εκκλησία

Μητροπολίτης Σουηδίας: Οι ετερόδοξοι έχουν να διδαχθούν πολλά από εμάς για αυτό είναι αναγκαιότητα και προτεραιότητα ο διάλογος, αλλά δεν θα λειτουργήσουμε μαζί (ΒΙΝΤΕΟ)

"Δεν θα λειτουργήσουμε μαζί, δεν υπάρχει συλλείτουργο, απλά παρίσταμαι" ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας αναφερόμενος στις σχέσεις με τους ετερόδοξους.

Ανέφερε πως πρέπει να τα νέα παιδιά να έχουν πάρα πολύ υψηλούς στόχους και να έχουν όραμα, και θα τους πετύχουν με προσευχή και σκληρή δουλειά. Ζήτησε να μην παίζει η ενημέρωση τόσο καταλυτικό ρόλο στην ζωή μας και να μην μας θλίβουν όλες οι δυσάρεστες ειδήσεις, ζήτησε να στραφούμε στον εθελοντισμό, ενώ κατά τα λοιπά μίλησε για την λειτουργική γλώσσα και βέβαια για το έργο του στην Μητρόπολη Σουηδίας.

Για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής δήλωσε πως πιστεύει πως θα φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο στην πρώτη επαρχία του οικουμενικού θρόνου και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Για τους Σκανδιναβούς είπε πως κατά βάση δηλώνουν άθεοι, αγνωστικιστές, θρησκευτικά αδιάφοροι.

"Δοξάζω τον Θεό που σε αυτήν την πενταετία περίπου 100 άτομα ασπάστηκαν την Ορθοδοξία" είπε.

Για τις επαφές με εκπροσώπους άλλων δογμάτων ή θρησκειών είπε πως η διάκριση και η αγάπη Χριστού είναι βασική προϋπόθεση. "Δεν βλέπω τον ετερόδοξο ως ξένο, ως αντίπαλο" σχολίασε και συμπλήρωσε "πώς θα αναπτύξουμε την ιεραποστολή όταν αρνούμαστε τον διάλογο; έχουν να διδαχθούν αρκετά από εμάς". Χαρακτήρισε δε τον διάλογο "προτεραιότητα και αναγκαιότητα"

 

https://www.youtube.com/watch?v=FG6798jPyjU&feature=share&fbclid=IwAR3gr-ocmt3EHGMEU5UDdnfZc30Gfpe3AcuTzPYBYhQjVcJL54L2Yacl7g4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές