Μέση Ανατολή

Κοσμογονικές εξελίξεις στη Μ. Ανατολή: «Νέα Γιάλτα» από ΗΠΑ-Ρωσία-Ισραήλ - Διαμορφώνουν τα νέα σύνορα & πετούν εκτός την Τουρκία!


Γ. Μοτσάκος Ειδικός  σε θέματα άμυνας 

Πρωτόγνωρα γεγονότα για το μέλλον Α.Μεσογείου-Μ.Ανατολής αλλά και για Τουρκία-Ελλάδα-Κύπρο, θα λάβουν χώρα στην Ιερουσαλήμ τον Ιούνιο, όταν θα πραγματοποιηθεί μια «πρωτοφανής» σύνοδο κορυφής μεταξύ Ισραήλ-Ρωσίας-ΗΠΑ επίσημα, με κύριο θέμα Ιράν και Συρία, αλλά όπως δήλωσε ο Ισραηλινός ειδικός σύμβουλος εμμέσως πλην σαφώς, η συνάντηση αφορά και την Τουρκία και τα «τσαλιμάκια» Ερνογάν στην Α.Μεσόγειο.

Ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τ.Μπόλτον, και ο Ρώσος ομόλογός του, Νικολάι Πατρουσέφ, αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη Συρία, το Ιράν με τον Ισραηλινό ειδικό αξιωματούχο  Meir Ben-Shabbat τον επόμενο μήνα.

Την ανακοίνωση της  άνευ προηγουμένου τριμερής συνάντησης κορυφαίων αξιωματούχων ασφαλείας από  Ισραήλ,  Ρωσία και  ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Τετάρτη.

«Τον Ιούνιο, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών κ. John Bolton, ο Ισραηλινός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Meir Ben-Shabbat και ο Ρώσος Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεβ θα συναντηθούν στην Ιερουσαλήμ, για να συζητήσουν θέματα περιφερειακής ασφάλειας», ανέφερε σε δήλωση που εκδόθηκε λίγα λεπτά πριν η Κνεσέτ ψηφίσει για την διάλυση της και τον ορισμό νέων εκλογών για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Μετά την ψηφοφορία στην βουλή του Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη συνάντηση, τονίζοντας τη μοναδική του φύση και σημασία της για την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ.

«Έχουμε πολλά πράγματα που θέλουμε να κάνουμε», δήλωσε στους  δημοσιογράφους ο Νετανιάχου. «Αυτό θέλουμε να κάνουμε, όχι περιττές εκλογές ... Μια συνάντηση που ποτέ δεν έγινε  στο Ισραήλ. Ποτέ», κατέληξε ο ίδιος.

Η τριμερής συνάντηση αναμένεται να ασχοληθεί κυρίως με τη Συρία, τις προσπάθειες του Ιράν να εδραιωθεί στρατιωτικά κοντά στα σύνορα του Ισραήλ (έλεγχο του λιμανιού της Λατάκειας και τον ελλιμενισμό ιρανικών πολεμικών πλοίων), καθώς και τη σχεδιαζόμενη απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από την χώρα που έχει υποστεί τα πάνδεινα από τον πόλεμο.

Η Μόσχα είναι στενός σύμμαχος της Τεχεράνης και της Δαμασκού, ενώ η Ιερουσαλήμ και η Ουάσινγκτον είναι οι μεγάλοι εχθροί της Ιρανικής Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο Μπεν-Σαμπάτ συναντήθηκε με τον Μπόλτον τον περασμένο μήνα στην Ουάσιγκτον, για να συζητήσου την τύχη του Ιράν και "άλλων αποσταθεροποιητικών χωρών της περιοχής (Τουρκία)», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Μπόλτον και  Ben-Shabbat επανέλαβαν την «κοινή τους δέσμευση να αντιμετωπίσουν τις κακοήθεις δραστηριότητες του Ιράν και άλλων αποσταθεροποιητικών παραγόντων στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο», επιβεβαίωσε και ο Μπόλτον.

Μιλάμε δηλαδή για μια σύνοδο που θα την ονομάζαμε ως «μίνι Γιάλτα», στην οποία θα αποφασιστεί η τύχη πολλών ηγετών, χωρών ολόκληρων, ενώ θα πιστοποιηθούν όλα  τα ενεργειακά σχέδια στην Α.Μεσόγειο από εταιρείες κολοσσούς στον χώρο της ενέργειας.

Θα συζητηθεί επίσης και η άλογη στάση της Τουρκίας με το πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής» και τα πολεμικά της  πλοία στην περιοχή, καθώς και το σχέδιο εξοπλισμού και διακίνησης ισλαμιστών μαχητών από την Άγκυρα, σε Συρία, Λιβύη, και Σινά.

Με λίγα και απλά λόγια, η «καθεστηκυία τάξη» του πλανήτη και το Ισραήλ θα αποφασίσουν για τις νέες ζώνες επιρροής σε Α.Μεσόγειο και Μ.Ανατολή, με Ελλάδα και Κύπρο να πιστοποιούνται ως οι μεγαλύτερες  και πιο σημαντικές  προκεχωρημένες βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή.
https://twitter.com/kann_news/status/1134067582556889088?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...