ΗΠΑ

F-15EX: Αποκαλύφθηκε το πιο προηγμένο μοντέλο του μαχητικού της USAF

Μετά την είδηση για την τρομερή αναβάθμιση του μαχητικού αεροσκάφους F-15 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με ένα λογισμικό υπολογιστή προηγμένης γενιάς, η κατασκευαστική εταιρεία Boeing δημοσίευσε για πρώτη φορά αποκλειστικά πλάνα του πιο προηγμένου μοντέλου του αεροσκάφους.

Το F-15EX αποτελεί την πιο εξελιγμένη μορφή του μαχητικού που έχει γράψει ιστορία στην υπηρεσία της USAF, ενώ δικαιολογημένα έχει χαρακτηριστεί ως “ανίκητο” στις μάχες για την κυριαρχία των αιθέρων.

Με τις νέες εικόνες, η Boeing αποκαλύπτει πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο στόλο των μαχητικών αεροσκαφών που κατασκευάστηκε για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Το F-15EX διαθέτει τεχνολογίες αιχμής για να είναι σε θέσει να προσφέρει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πλεονεκτήματα και ικανότητες που θα αλλάξουν τα δεδομένα στις αερομαχίες με αποτέλεσμα να είναι το αξιόπιστο και αξιόμαχο απέναντι στις τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές.

Το νέο αυτό μαχητικό ή αλλιώς “Advanced Eagle” θα διαθέτει φορτίο οπλικών συστημάτων μέχρι 29.500 λίβρες το οποίο θα υποστηρίζεται από 12 θέσεις εκτόξευσης πυραύλων αέρος-αέρος και 15 θέσεις εκτόξευσης πυραύλων αέρος-εδάφους,

Η νέα αρχιτεκτονική σχεδίασης και κατασκευής του κύτους του μαχητικού αεροσκάφους επιτρέπει την ενσωμάτωση ενός πλήρους φάσματος νέων όπλων αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους και αντιπλοϊκών βλημάτων, με αποτέλεσμα να είναι ικανό να εμπλακεί με διαφόρων ειδών στόχους και απειλές ανεξαρτήτως του επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Επίσης, το μαχητικό θα είναι ενσωματωμένο με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που θα του παρέχει ένα πλήρες φάσμα προστασίας από σύγχρονα ολοκληρωμένα συστήματα αεροπορικής άμυνας, ενώ το μαχητικό θα μπορεί να επικοινωνεί απρόσκοπτα με άλλους αισθητήρες για την χρήση αυτοματοποιημένων αντιμέτρων με υπέρυθρες για την αντιμετώπιση απειλών.

Επίσης, το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με νέους ισχυρότερους δίδυμους κινητήρες, οι οποίοι θα παρέχουν στο F-15EX ασυναγώνιστες ταχύτητες και δυνατότητες επιτάχυνσης, κάτι που θα αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα σε αερομαχίες.

Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι το F-15EX διαθέτει “cockpit του 21ου αιώνα” το οποίο παρέχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις πληροφορίες του πεδίου της μάχης, ενισχύοντας την ικανότητα του πιλότου να κατανοήσει το επιχειρησιακό περιβάλλον, να επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων και να ενισχύσει τη διαχείριση της αποστολής.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι το F-15EX θα διαθέτει το πρόγραμμα ADCPII, το οποίο είναι το ταχύτερο και λογισμικό μαχητικών αεροσκαφών στον κόσμο, ενώ είναι σε θέση να επεξεργάζεται 87 δισεκατομμύρια εντολές ανά δευτερόλεπτο για τη μεταφορά δεδομένων, ενώ ακόμα μπορεί να μεταφράζει και να επεξεργάζεται στοιχεία και πληροφορίες με μεγαλύτερες ταχύτητες, σε πολύ μεγαλύτερο αξιόπιστο βαθμό

Αυτή η αναβάθμιση θα “απογειώσει” τις λειτουργικές και επιχειρησιακές ικανότητες του αεροσκάφους, καθιστώντας το αρκετά πιο αποτελεσματικό ως προς την εκτέλεση αποστολών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...