Κόσμος

O X. Ακάρ σόκαρε τις ΗΠΑ: «Έχουμε Plan B αν δεν μας δώσουν τα F-35» - Σύγκρουση Oυάσινγκτον-Άγκυρας εκτός ορίων


Σόκαρε τις ΗΠΑ ο Χ. Ακάρ, καθώς πριν λίγο δήλωσε στα Τουρκικά ΜΜΕ πως η Άγκυρα έχει Plan B για τα F-35.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Φυσικά και έχουμε Plan B για τα F-35, όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι». Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά; Η Τουρκία βλέπει πλέον πως η απόλτηση των μαχητικών 5ης γενιάς απομακρύνεται, καθώς οι S-400 αποτελούν για τις ΗΠΑ κόκκινη γραμμή.
https://twitter.com/sputnik_TR/status/1120733356797452290?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AydinlikGazete/status/1120751176830550016?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στην αγορά νέου μαχητικού. Η Ρωσία μάλιστα είναι πρόθυμη να πουλήσει μαχητικά.

Μάλιστα ανώτατο στέλεχος της ρωσικής κυβέρνησης είχε δηλώσει πριν λίγα 24ωρα στην εφημερίδα Российская газета, πως η Μόσχα είναι ζεστή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο! το οποίο όμως δεν κατονομάζεται:

«Η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης είναι να προσφέρει το Su-57 και στη διεθνή αγορά. Οι χώρες οι οποίες είναι ψηλά στη λίστα των εξαγωγών είναι καταρχάς η Κίνα και η Ινδία και ακολουθούν η Τουρκία, το Κατάρ και ενδεχομένως και τα ΗΑΕ»

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ χθες και σύμφωνα με τα τελευταία νέα τουρκικών ΜΜΕ που επικαλούνται την ιστοσελίδα Flight Global, η Ελλάδα φέρεται να ζήτησε από την γνωστή αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin τιμοκατάλογο για 25 έως 30 αεροσκάφη, ενώ οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν ήδη εντάξει την χώρα μας, στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για την αγορά αμερικανικών συστημάτων με το σχέδιο μακροπρόθεσμων πληρωμών, και έτσι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει τα F-16C / D με F-35.

H Toυρκία λοιπόν με λίγα λόγια φαίνεται πως παίρνει τις αποφάσεις της, ενώ προκαλεί τους πάντες σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, καθώς ανακοίνωσε νέα στρατιωτική άσκηση στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, προκειμένου να αντιμετωπίσει –όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ»- τις «προκλήσεις» της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η άσκηση “Θαλασσόλυκος” πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και θεωρείται εφάμιλλη ή και μεγαλύτερη της «Γαλάζιας Πατρίδας». «Την ώρα που οι παραβιάσεις της Ελλάδας στα νησιά και η ένταση στο Αιγαίο κλιμακώνονται, οι τουρκικές ένοπλες προετοιμάζονται για μία νέα μεγαλειώδη άσκηση στις θάλασσες», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, η οποία σχολιάζει επίσης ότι «θα αποτελεί απάντηση στις πολιτικές περικύκλωσης της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ενισχύοντας την ισχύ και τη δεσπόζουσα θέση της στις θάλασσες». Ο «Θαλασσόλυκος» θα περιλαμβάνει σενάρια πολέμου και αντιμετώπισης κρίσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...