Κόσμος

Η Ρωσία «πάγωσε» τις ΗΠΑ: «Σύντομα οι S-400 στην Τουρκία» - Εκτός ελέγχου η Άγκυρα: «Ετοιμάζουμε στρατιωτικές επιχειρήσεις»

Απομακρύνεται όλο και περισσότερο ο Ερντογάν από την Δύση, που δείχνει να μην καταλαβαίνει απο τελεσίγραφα!

Η αποστολή του πρώτου τμήματος των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σύντομα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Φόμιν σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό δίκτυο RT.

Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι οι σχέσεις στον τομέα της στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας με την Τουρκία αναπτύσσονται δυναμικά

Παράλληλα ο κ. Φόμιν εξήρε τη σθεναρή στάση που επέδειξε η Τουρκία αναφορικά με τις πιέσεις που δέχθηκε από τις ΗΠΑ στο θέμα της αγοράς των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400. «Επέδειξαν εντυπωσιακό ψυχικό σθένος, δεν κάμφθηκαν, παρά τις ισχυρότατες πιέσεις που δέχθηκαν από τις ΗΠΑ για τους S-400. Αυτό λέει πολλά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας.

Αυτή τη στιγμή -επεσήμανε- οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία βρίσκονται σε ανοδική πορεία σε όλες τις δυνατές κατευθύνσεις: στην πολιτική, στην οικονομία και στη στρατιωτικο-τεχνολογική συνεργασία.

Την ίδια στιγμή, πολεμικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό ετοιμάζει ο Ερντογάν για να ξεφύγει από τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα εντός της χώρας, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τους χιλιάδες εθνικιστές που διψούν για «κατακτήσεις» και οθωμανική δόξα, αναφέρει ουσιαστικά το γνωστό περιοδικό Arab Weekly.   

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας εκδήλωσε την έντονη απροθυμία του να  μην παραδεχτεί την τεράστια ήττα  στις δημοτικές εκλογές κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και για αυτό ετοιμάζει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, ενώ η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα είναι πιθανό να βλάψει την οικονομία της χώρας, γράφει το περιοδικό.

Με ένα κλίμα έντονης  αναταραχής στη χώρα μετά το περιστατικό με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κιλιτσάρογλου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει να εξωτερικεύσει την δυσμενή για αυτόν κατάσταση με σκοπό να αποφύγει τα προβλήματα εντός της χώρας .

Ο  Ekrem İmamoğlu, είδε και έπαθε για να αναλάβει δήμαρχος στην Κωνσταντινούπολη, 17 ημέρες μετά την αρχική καταμέτρηση των ψήφων που έδειξαν  ότι νίκησε στις εκλογές για τον δημαρχιακό θώκο στην   μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.

Όλο αυτό το διάστημα το ΑΚΡ  είχε προβεί σε μια σειρά προσφυγών και καταγγελιών για να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών, ξεκινώντας με την κατάθεση έφεσης την περασμένη εβδομάδα για να ακυρώσει τις εκλογές, αφού πρώτα είχε εξεδώσει ανακοίνωση ότι έλαβαν χώρα σοβαρές εκλογικές παρατυπίες.

Ο Ερντογάν ταλαιπωρείται  σκληρά από την απώλεια της Κων/πολης, η οποία μέχρι τώρα  χρησίμευε ως στήριγμα του κόμματος του, ενώ υπενθυμίζουμε ότι ήταν και η πόλη από την οποία ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει ήδη προκαλέσει κατρακύλα στην τουρκική λίρα, ενώ διώχνει τους επενδυτές από τη χώρα.

Το περιοδικό τονίζει ότι για όλους αυτούς τους λόγους, ο Ερντογάν θα επιχειρήσει να εκτρέψει την όλη  κατάσταση προς το εξωτερικό με μια στρατιωτική επιχείρηση, αποσπώντας  την προσοχή μακριά από την Κωνσταντινούπολη, υποστηρίζοντας  παράλληλα εθνικιστικούς  κύκλους.

https://twitter.com/SavunmaTekno/status/1120012870790590467

«Για να προσελκύσουν τους εθνικιστές συμμάχους του AKP, θα υλοποιήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της Τουρκίας, στις οποίες αρέσκεται ο Ερντογάν. Η Συρία έρχεται πρώτη στο μυαλό, όπως και η Λιβύη», γράφει το Arab Weekly.

«Στο μέτωπο της Λιβύης,  η Άγκυρα  ενώνει τις δυνάμεις της με το Κατάρ για να βοηθήσει τις ισλαμικές ομάδες και τις πολιτοφυλακές που συμμάχησαν με την κυβέρνηση του Φαγιέζ Αλ Σαράι στην Τρίπολη. Μια τέτοια εμπλοκή θα μπορούσε μόνο να εκτονώσει τα περιφερειακά προβλήματα μιας ήδη υπερβολικά τεταμένης κατάστασης της Τουρκίας», αναφέρει ο ειδικός αναλυτής του περιοδικού.

Αν και το περιοδικό αναφέρει ως πιθανούς στόχους την Λιβύη και την Συρία, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την ίδια στιγμή οι Τούρκοι απειλούν την χώρα μας προβαίνοντας σε πλήθος παραβιάσεων με αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ έστειλαν επιστολή στον ΟΗΕ για να ξεκινήσουν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, θέλοντας να υφαρπάξουν θαλάσσια οικόπεδα στην Μεγαλόνησο.

https://twitter.com/SavunmaTekno/status/1120224132719947776

Την  ίδια ακριβώς στιγμή ο τουρκικός τύπος διαφημίζει το νέο σχέδιο της Τουρκίας για την δημιουργία στόλου μη επανδρωμένων πολεμικών σαφών, σε ένα σαφές μελλοντικό  σχέδιο «κατάκτησης» του Αιγαίου και της Α.Μεσογείου.

Πρόκειται για το σχέδιο İDA , με το οποίο τουρκικές εταιρείες συνεργάζονται για την κατασκευή αυτών των αυτόνομων μη επανδρωμένων σκαφών για λογαριασμό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού .

Στο όλο σχέδιο έχουμε βέβαια και την εμπλοκή του γνωστού ιδρύματος TUBITAK με την δημιουργία  προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, για την διασφάλιση της μη διάδοσης πληροφοριών για τα υπό κατασκευή μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα.

Τα προσόντα και οι μέθοδοι ανάπτυξης των εθνικών μη επανδρωμένων σκαφών θα καθοριστούν από τη συνεργασία των ΤΕΔ,  πανεπιστημίων και του ιδιωτικού τομέα.

Πρόκειται τόσο για μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας όσο και ανάλογα υποβρύχια μη επανδρωμένα οχήματα .

Μιλάμε για την σύμπραξη των εταιρειών  İDA OTO-SEV, Promatech Marine Technologies, ινστιτούτο TÜBİTAK , πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης κά.

Επίσης σήμερα δημοσιεύθηκε βίντεο από την ASELSAN που παρουσιάζει μη επανδρωμένο  ερυστριοφόρο άρμα μάχης με τηλεχειριζόμενο πολυβόλο, το οποίο μπορεί να «φορτωθεί» με μεγάλο όγκο οπλικών συστημάτων (μικρούς πυραύλους, πολυβόλα, πυροβόλα μικρού διαμετρήματος) και συστημάτων παρατήρησης.

Όλα αυτά τα σχέδια της Άγκυρας μαζί με τα 600 αμυντικά προγράμματα τα οποία υλοποιούνται με δυσκολία είναι αλήθεια,  λόγω κρίσης στην χώρα, μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Ερντογάν έχει αυτοχριστεί  σε Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή και όποιος βρίσκεται εμπόδιο μπροστά του …εξοντώνεται.

Πρόκειται για ένα δόγμα και μια άκρως επικίνδυνη λογική που θα φέρει σχεδόν σίγουρα τους ανέμους του πολέμου γύρω από τα τουρκικά σύνορα, παντού όπου έχουν βλέψεις οι νέο-οθωμανοί οι οποίοι φέρονται από πολλούς ειδικούς αναλυτές να ονειρεύονται πλέον περασμένα μεγαλεία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ