Κόσμος

Κλίμα εμφυλίου στην Τoυρκία - Επίθεση ισλαμιστών & Γκρίζων Λύκων κατά Κιλιντσάρογλου - Του έριξαν μπουνιές & κλωτσιές


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια 

Aπίστευτες σκηνές στην Τουρκία. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κιλιντσάρογλου, δέχηκε επίθεση από οπαδούς του AKP και των Γκρίζων Λύκων πριν λίγα λεπτά.

Ο αρχηγός του CHP, βρέθηκε σε κηδεία τούρκου στρατιώτη και την στιγμή που έγινε αντιληπτός από τους πολίτες, δέχθηκε γροθιές και τον πήραν στο κυνήγι.

Όλα αυτά δείχνουν πως η Τουρκία μπαίνει σε έναν κυκεώνα εξελίξεων, καθώς το χάσμα Ισλαμιστών-Γκρίζων Λύκων με τους Κεμαλιστές μεγαλώνει και πλέον παίρνει διαστάσεις εμφύλιας σύρραξης.

Δείτε εικόνες και βίντεο:
https://twitter.com/abdbozkurt/status/1119939385586327552?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Ozkok_/status/1119932032950439939?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Ahaber/status/1119926422888439808?ref_src=twsrc%5Etfw

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα τουρκικά ΜΜΕ η αστυνομία μετέφερε τον Κιλιτσντάρογλου σε ένα σπίτι για ασφάλεια, ωστόσο το πλήθος τους ακολούθησε και απέκλεισε το σπίτι, στο οποίο οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες και συνέχισαν να διαμαρτύρονται, με δυνάμεις της αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής να επιχειρούν για την προστασία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε κατηγορήσει τόσο τον Κιλιτσντάρογλου όσο και άλλα στελέχη της αντιπολίτευσης για στήριξη του ΡΚΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και ενώ η οργή του Ερντογάν, αναζητά τρόπους να ξεσπάσει σε όσους του στέρησαν τη νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, επίσης από το κόμμα της αντιπολίτευσης, που έχει δεχτεί τα πυρά του κυβερνώντος ΑΚΡ, αλλά και του Τούρκου προέδρου, με αιτήματα ακόμα και επανάληψης της ψηφοφορίας γιόρτασε τη νίκη του στο Μάλτεπε, παρουσία δεκάδων χιλιάδων οπαδών του.

Και όλα αυτά, την στιγμή που όπως πρώτα μετέφερε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, πριν λίγες ώρες η βάση του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη δέχθηκε επίθεση.

Δυο άνδες άνοιξαν πυρ κατά της βάσης του ΝΑΤΟ. Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε τους υπόπτους και τους οδήγησε αμέσως για ανάκριση.

Οι δύο άνδρες, κουβαλούσαν πάνω τους μαχαίρια, μάσκες και φυσίγγια. Αμέσως στάλθηκαν ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας στην περιοχή, ενώ υπήρχε και ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...