Ρωσία

Belgorod: Δέος! Το πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας που θα φέρει υποβρύχια drone (Εικόνες)

Ένα βήμα μακρύτερα πηγαίνουν για άλλη μία φορά οι Ρώσοι.

Έγινε το βάπτισμα του πυρός για το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod. To εν λόγω υποβρύχιο ανήκει στο πρότζεκτ 09852 και θα είναι ο πρώτος μεταφορέας των υποβρύχιων στρατηγικών drone ονόματι Poseidon.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολούθησε την τελετή έναρξης του υποβρυχίου μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης.

Όπως ανακοίνωσε ο Επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας Sevmash, Μιχαίλ Μπουντισένκο κατά την τελετή, το επιτελείο των κατασκευαστών θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ολοκληρώσει την κατασκευή του έργου στην ώρα του και με την βέλτιστη ποιότητα.

Η κατασκευή του υποβρυχίου θα ολοκληρωθεί πλέον ενώ αυτό βρίσκεται στο νερό. Μια πηγή από την αμυντική βιομηχανία δήλωσε στο TASS ότι οι δοκιμές του πυρηνικού αντιδραστήρα του υποβρυχίου και των δοκιμών αποβάθρας έχουν προγραμματιστεί για το τρέχον έτος.

Το Belgorod θα πραγματοποιήσει τις τελικές δοκιμές το 2020 και μετά θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Μια άλλη πηγή από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία είπε στο TASS ότι το νέο υποβρύχιο θα μπορούσε να μεταφέρει έως και έξι στρατηγικά υποβρύχια drones.

Το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod κατασκευάστηκε αρχικά στο πλαίσιο του πρότζεκτ 949A «Antey» στο Ναυπηγείο της Sevmash στις 24 Ιουλίου 1992. Στις 20 Δεκεμβρίου 2012, επαναπροσδιορίστηκε σε πρότζεκτ 09852. Τα ακριβή λειτουργικά χαρακτηριστικά του υποβρυχίου ειδικού σκοπού έχουν ταξινομηθεί αλλά είναι άγνωστα. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε τον Νοέμβριο του 2018 ότι έχει ήδη ορίσει ποιο θα είναι το πλήρωμα του Belgorod.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...