Διατροφή

Τα 4 κοινά λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε μανιτάρια!

Διανύουμε ακόμη περίοδο νηστείας και μια πολύ καλή χορτοφαγική επιλογή είναι τα μανιτάρια. Ποια λάθη κάνουμε κατά το μαγείρεμα και συνήθως δεν είναι τόσο νόστιμα όσο όταν τα βρίσκουμε ως συνοδευτικό στο πιάτο κάποιου εστιατορίου; Με αυτές τις 4 μαγειρικές συμβουλές θα απογειώσετε το μαγείρεμα μανιταριών!

1. Είτε τα αγόρασες από τη λαϊκή, είτε από το σούπερ μάρκετ, το πιο πιθανό είναι τα μανιτάρια σου να έχουν χώμα πάνω τους. Προφανώς και πρέπει να τα καθαρίσεις, αλλά ούτε που να διανοηθείς να τα πλύνεις με νερό! Τα μανιτάρια είναι σαν σφουγγάρια και απορροφούν κάθε υγρό με το οποίο έρχονται σε επαφή. Για να τα καθαρίσεις χρησιμοποίησε ένα νωπό κομμάτι χαρτί κουζίνας.

2. Εάν έχεις μαγειρέψει ποτέ μανιτάρια, ξέρεις πολύ καλά ότι απελευθερώνουν πολλά υγρά κατά το μαγείρεμα. Σε συμβουλεύουμε να τα μαγειρεύεις σε υψηλή θερμοκρασία για να εξατμίζεται το νερό.

3. Όπως είπαμε, τα μανιτάρια είναι σαν σφουγγάρια. Έτσι ακριβώς όπως απορροφούν το νερό, έτσι απορροφούν και το λάδι ή το βούτυρο στο οποίο τα μαγειρεύεις. Μην το λυπάσαι λοιπόν! Πρόσθεσε αρκετό στο τηγάνι σου για να τα τσιγαρίσεις και να τους δώσεις υπέροχη γεύση!

4. Εάν βάλεις πολλά μανιτάρια στο τηγάνι σου στο τέλος, λόγω των υγρών που απελευθερώνουν, θα τα μαγειρέψεις στον ατμό, δεν θα τα σοτάρεις. Θα σε συμβουλεύαμε να τα μαγειρεύεις λίγα λίγα, ώστε να επιτρέπεις στο νερό να εξατμιστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...