Κύπρος

Στην Κύπρο Φιλιππινέζοι διπλωμάτες - Aιχμές κατά των κυπριακών Αρχών για την υπόθεση του serial killer

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση του serial killer στην Κύπρο, όπου και δολοφόνησε πέντε γυναίκες και δύο μικρά κορίτσια.

Μάλιστα, υπάρχουν αρκετές αιχμές για την στάση των κυπριακών αρχών στις καταγγελίες που είχαν προηγηθεί, αλλά και στο ότι είχα δηλωθεί εξαφανισμένες οι γυναίκες δίχως να υπάρχει εξέλιξη και έρευνα, όπως καταγγέλλουν πολλοί.

Μάλιστα, ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων σχετικά με την υπόθεση του καθ’ ομολογίαν μανιακού δολοφόνου στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της χώρας, διά μέσου της πρεσβείας στην Αθήνα, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη διερεύνηση των δολοφονιών τριών Φιλιππινέζων στην Κύπρο. Στην ανακοίνωση, μάλιστα, εκφράζεται η στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, των οποίων τα στοιχεία ακόμα δεν μπορούν να ανακοινωθούν.

Η πρεσβεία στην Αθήνα είχε καταγγείλει την υπόθεση εξαφάνισης των Φιλιππινέζων στις Κυπριακές Αρχές, ενώ παρακολουθούσε τις εξελίξεις σχετικά με την πορεία των ερευνών. Επίσης, παρέχουν πληροφορίες όσον αφορά τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκπρόσωποι της πρεσβείας βρίσκονται στην Κύπρο για συναντήσεις με τις Αρχές για υποστήριξη στις έρευνες. Επίσης, παρέχουν δείγματα DNA για να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των θυμάτων. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε ετοιμότητα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων.

«Οι τρεις Φιλιππινέζες, δύο γυναίκες και ένα παιδί, είχαν δηλωθεί ελλείπουσες μεταξύ 2017-2018, με τις Κυπριακές Αρχές αρχικά να πιστεύουν ότι εξαφανίστηκαν για άλλους λόγους και δεν είχαν πέσει θύματα βίαιου εγκλήματος», συμπληρώνει η ανακοίνωση. Το ΥΠΕΞ χαιρέτισε την πορεία των ερευνών μετά τον εντοπισμό των σορών στο Μιτσερό. Μάλιστα, κάνει αναφορά στον φερόμενο δολοφόνο, ο οποίος είναι Κύπριος στρατιωτικός που γνώριζε τις Φιλιππινέζες μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών.Η ανακοίνωση καταλήγει με αναφορά στο εξάχρονο παιδί, η σορός του οποίου δεν έχει ανευρεθεί, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι έρευνες θα φέρουν ενώπιον δικαιοσύνης τον δολοφόνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...