Κοινωνία

Ρομά έσπασαν αυτοκίνητα γιατί συνελήφθη ένας δικός τους για κλοπή (Εικόνες)

Οι Ρομά έχουν αγριέψει. Πετούσαν πέτρες σε αυτοκίνητα ως αντίποινα για την σύλληψη ενός δικού τους.

Αντίποινα για τη σύλληψη ενός Ρομά που λήστεψε πρατήριο υγρών καυσίμων στην επαρχιακή οδό Θήβας-Λιβαδειάς ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Star Κεντρικής Ελλάδας, τα επεισόδια που προκάλεσαν άλλοι Ρομά το απόγευμα της Δευτέρας.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 7.30 το απόγευμα στη γέφυρα στο Πυρί όταν σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 30 Ρομά πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα προκαλώντας υλικές ζημιές σε δύο ΙΧ.

Το πρώτο όχημα δέχθηκε πέτρα στο παρμπρίζ. Ο οδηγός χωρίς να αιφνιδιαστεί κατάφερε να αναπτύξει ταχύτητα και να ξεφύγει από την επιδρομή των Ρομά που ακολούθησε.

Το δεύτερο όχημα δέχθηκε επίσης βροχή από πέτρες με αποτέλεσμα ο οδηγός του να τραυματιστεί ελαφρά από το σπασμένο τζάμι της πόρτας του και τελικά να ακινητοποιήσει το όχημα.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται πάντα στο σημείο αντιλήφθηκαν έγκαιρα να τη νέα επίθεση και φυγάδευσαν τον τραυματία οδηγό με το όχημά του.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Θήβας του ενός εκ των δύο δραστών της ληστείας που είχε ταυτοποιηθεί με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη του βενζινάδικου.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι το πρωί της Τρίτης ξεκίνησαν επιχείρηση στον καταυλισμό των Ρομά στο Πυρί, εικάζουν ότι και ο δεύτερος δράστης της ληστείας βρίσκεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν προβεί σε συλλήψεις ατόμων που έχουν διαπράξει κλοπές και ληστείες σε διερχόμενους οδηγούς στη γέφυρα στο Πυρί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ