Οπλικά συστήματα

Ο Πούτιν «παραλύει» τις ΗΠΑ: Ρωσικό ραντάρ «εξουδετερώνει» μαχητικά 5ης γενιάς - Το αντίδοτο του F-35 στον Ερντογάν;

«Kλειδώνει» ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας ο Πούτιν, ενόψει πιθανών άσχημων εξελίξεων στην Μαύρη Θάλασσα και Ευρώπη στην αντιπαράθεση του με τις ΗΠΑ (Κριμαία και στόλος του ΝΑΤΟ), πιάνοντας την δύση για μια φορά ακόμη εξ απροόπτου, ενώ τα ραντάρ αυτά είναι πολύ πιθανό να παραδοθούν σε τουρκικά χέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την χθεσινή συνάντηση Πούτιν -Ερντογάν όλα τα σενάρια συνεργασίας στο αμυντικό τομέα είναι εφικτά, ακόμα και η απόκτηση από την Τουρκία αυτού του ρωσικού ραντάρ, το οποίο θα "εξουδετερώσει" τα αμερικανικά αεροσκάφη F-22, F-35 και B-2 σε απόσταση 200 χιλιομέτρων.

Εφόσον ο Τούρκος ηγέτης αποφάσισε να πάει το παιχνίδι με τους S-400 έως το τέλος, τότε θα έχει και το "αντίδοτο" κατά των αμερικανικών και Ισραηλινών αεροσκαφών F-35, που θα έχει το όνομα Niobiy-SV, αλλιώς είναι καταδικασμένος.

Το δήλωσε άλλωστε και ο Ρώσος ηγέτης χθες όταν μίλησε για την συνεργασία με την Τουρκία για τους S-400, λέγοντας επιδεικτικά στις κάμερες  περί άλλων κρίσιμων οπλικών συστημάτων τα οποία θα δοθούν στην Άγκυρα.  

Για αυτό το σενάριο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία μετά τα χθεσινά γέλια σιγουριάς στο πρόσωπο του Τούρκου ηγέτη κατά την συνάντηση με τον Β.Πούτιν. 

Επίσης είναι γνωστό, ότι δεν θέλει με τίποτα ο Τούρκος σουλτάνος να αφήσει την πρωτοκαθεδρία στους Ισραηλινούς, την οποία διακήρυττε ο ισραηλινός τύπος χθες για τα F-35 του IDF στην περιοχή.   

Οι σχεδιαστές του ρωσικού ινστιτούτου Nizhny Novgorod και της εταιρείας  NIIIRT ξεπέρασαν τους συναδέλφους τους από τη Lockheed-Martin και έτσι τα νέα  ρωσικά ραντάρ βλέπουν ξεκάθαρα τα  "αόρατα"  αεροσκάφη F-22, F-35 και B-2 σε απόσταση  200 χιλιομέτρων αλλάζοντας όλα τα δεδομένα.

Στις μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας του στρατού ξηράς  της Ρωσίας αναμένουν την άφιξη του νέου ραντάρ RLS με το νέο μοντέλο  1L125 "Nioby-SV", το οποίο με την πάροδο του χρόνου θα αντικαταστήσει όλα τα υπάρχοντα ραντάρ σε ολόκληρη την ρωσική επικράτεια, αναφέρει πηγή του ΥΠΑΜ στο πρακτορείο ειδήσεων  Interfax .

Ουσιαστικά ομιλούμε για ραντάρ τύπου AESA που θα κάνει την τρομερή δουλειά του σε ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας αφού είναι τοποθετημένο σε ειδικό όχημα.

«Σχεδιάζεται επίσης η αντικατάσταση ολόκληρης της σειράς ραντάρ τα  οποία βρίσκονται σήμερα στην διάθεση της  υπηρεσίας αεράμυνας των χερσαίων  δυνάμεων», ανέφερε η πηγή στο ρωσικό πρακτορείο.

«Το ραντάρ τύπου Niobiy-SV μπορεί να εντοπίσει όλους τους τύπους στόχων σε μεγάλη απόσταση, συμπεριλαμβανομένων μικρών και δυσδιάκριτων στόχων και φυσικά όλων των αποκαλούμενων «αόρατων» αεροσκαφών των ΗΠΑ», δήλωσε η πηγή.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, 6 σταθμοί αναμένουν από μέρα σε ημέρα να παραλάβουν  τα νέα ραντάρ.

Πρόκειται για τις περιοχές:  Στρατιωτική Ακαδημία Αεροπορικών Δυνάμεων Marshal Α Vasilevsky (Smolensk) και  Όρενμπουργκ,  το  (Khabarovsk), το  Rybinsk-18 (περιοχή Iaroslavskaia.), το Novocherkassk (Ροστόφ.) και το Gagarinskiy (Sverdloskiy).

Το ραντάρ "Niobiy-SV" είναι το αποτέλεσμα πολύχρονης  έρευνας  του ερευνητικού ινστιτούτου Nižny Novgorod (NNIIRT), το οποίο αποτελεί κομμάτι  της γνωστής μας εταιρείας "Almaz-Antey".

Ανήκει στην κλάση ραντάρ η οποία έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει, να υποβοηθά  και να καθορίζει την εθνικότητα όλων των τύπων αεροσκαφών,  συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας stealth, ελικοπτέρων, πυραύλων Κρουζ και βαλλιστικών βλημάτων καθώς και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

Οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του ελεγχόμενου εναέριου χώρου του ραντάρ  θα διαβιβάζονται στα κέντρα αεράμυνας, και από εκεί απευθείας στο σύστημα πυραυλικής αντιαεροπορικής άμυνας για την εξουδετέρωση του κάθε στόχου.

Το Niobiy-SV  μπορεί να ονομαστεί ως ένας απόλυτα νέος σταθμός ραντάρ και αυτή τη στιγμή είναι ο πιο αποτελεσματικός τύπος ραντάρ  στον κόσμο .

Εντοπίζει σε απόσταση 200 χλμ. τέλεια,  αεροσκάφη «αόρατα» όπως  βομβαρδιστικά Β-2  Spirit , μαχητικά και F-22 Raptor και F-35 Lightning II.

Οι ειδικοί λένε ότι κάθε «αόρατο» εύρος των αεροσκαφών αυτών δεν διαφέρει πολύ από το συνηθισμένο αεροσκάφος τρίτης ή τέταρτης γενιάς, που έχει τις ίδιες διαστάσεις.

Το ραντάρ είναι εξοπλισμένο με μια μεγάλη κεραία και  με μια συστοιχία μικρότερων κεραιών που σαρώνουν το στόχο  ηλεκτρονικά.

Το ραντάρ "Niοbiy-SV" έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά.

Στόχευση εύρους ανίχνευσης σε υψόμετρο πτήσης: 500 m - 53 km, 10.000 m - 230 km, 27.000 - 320 km.

Έως 300 στόχοι παρακολουθούνται ταυτόχρονα.

Ο χρόνος εγκατάστασης του σταθμού είναι 15 λεπτά.

Ο σταθμός είναι κινητός, και  βρίσκεται στο ειδικό όχημα  με τροχούς τύπου  KAMAZ.

Το ραντάρ "Niobi-SV" παράγεται στο εργοστάσιο κατασκευής μηχανημάτων Nizhny Novgorod.

"Sky" και "Niobium" θα είναι τα κύρια ραντάρ που θα είναι σε υπηρεσία στις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας σε εύλογο διάστημα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...