Κόσμος

Μόσχα: Μαχητές του ISIS από τη Συρία έχουν βρει καταφύγιο στη Νότια Αφρική

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Φομίν, δήλωσε τη Δευτέρα πως αρκετοί από τους ηττημένους μαχητές του ISIS στη Συρία, έχουν βρει καταφύγιο είτε στη νότια Αφρική, είτε στο Αφγανιστάν. 

«Οι μαχητές, οι οποίοι έχουν ήδη μετακινηθεί στη βόρεια Αφρική, και συγκεκριμένη στη Λιβύη, ταξίδευσαν μέσω της κεντρικής Αφρικής και έφθασαν στη νότια Αφρική. Φυσικά, υπάρχουν μαχητές που μετακινούνται στο Αφγανιστάν. Κάποιοι μένουν εκεί και κάποιοι άλλοι μεταβαίνουν στη νοτιοανατολική Ασία» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο RT.

Προειδοποίησε, πάντως, ότι εξακολουθεί να βρίσκεται επί τάπητος η απειλή επιστροφής του ISIS στη Συρία.

«Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ένα απλό πράγματα. Ότι όσο πιο σύντομα σταματήσουν αυτοί που παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη στις ένοπλες οργανώσεις, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες επιστροφής των τρομοκρατών» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να υποστηρίξει ότι ο αμερικανικός ισχυρισμός περί πλήρους εξάλειψης του ISIS δεν είναι εντελώς αληθής.

«Στην πραγματικότητα, στις ανατολικές ακτές του Ευφράτη η κατάσταση δεν είναι πολύ ήρεμη ακόμη. Η αμερικανική δήλωση ότι το ISIS καταστράφηκε πλήρως δεν είναι απολύτως αληθής. Παραμένουν ορισμένα απομεινάρια ένοπλων ομάδων» εξήγησε, μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, ηγούνται μίας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης σε Ιράκ και Συρία, παρά τη μη εξουσιοδότηση της Δαμασκού. Ο πρόεδρος Τραμπ, τον περασμένο Δεκέμβριο, προανήγγειλε την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα της Ασίας.

Η ένοπλη σύγκρουση στη Συρία ξεκίνησε το 2011, με τη Δαμασκό να κηρύσσει τη νίκη εναντίον του ISIS στα τέλη του 2017. Παρότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται σε ορισμένες περιοχές, η εστίαση έχει στραφεί κυρίως στην πολιτική διευθέτηση του ζητήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...