Μέση Ανατολή

Λιβύη: Συνετρίβη μαχητικό των δυνάμεων του Χαφτάρ νότια της Τρίπολης

Στρατιωτικό αεροσκάφος που ανήκει στις δυνάμεις του Χαφτάρ συνετρίβη, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Sky News Arab, νότια της Τρίπολης στη Λιβύη. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα.

Τις πληροφορίες για τη συντριβή του αεροσκάφους μετέδωσε και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πιλότος κατάφερε να «εκτοξευτεί» έξω από το αεροσκάφος, προτού αυτό πέσει, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό εάν έζησε.

Η κατάσταση στην περιοχή κλιμακώθηκε όταν ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) με επικεφαλής τον Χαλίφα Χαφτάρ ξεκίνησε επίθεση εναντίον τρομοκρατικών — κατά το LNA — δυνάμεων στην Τρίπολη.

Ο έλεγχος της Λιβύης έχει χωριστεί στα δύο μετά από χρόνια σύγκρουσης, αφ'ότου ξέσπασε εξέγερση που υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ και οδήγησε στη δολοφονία του πρώην αρχηγού του κράτους, Μουαμάρ Καντάφι. Από τότε, δεν υπήρξε ενιαία κεντρική κυβέρνηση στη Λιβύη, παρά τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν πρόσφατα και από τις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...