Κοινωνία

Η ώρα άλλαξε και η Ελλάδα καλείται να πληρώσει πρόστιμο...

Πρωταπριλιάτικη φάρσα της Κομισιόν το πρόστιμο για την αλλαγή της ώρας. Πολλοί αναγνώστες μας ρώτησαν για την "είδηση" πως η Ελλάδα παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και, ως εκ τούτου, από σήμερα 1η Απριλίου η χώρα θα επιβαρύνεται με πρόστιμο 17.650 ευρώ… την ώρα! Η Αντιπροσωπεία, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με εκπροσώπους του ελληνικού τύπου, "διέρρευσε" σε μέσα μαζικής ενημέρωσης την "είδηση" ότι επιβάλλεται πρόστιμο στην Ελλάδα για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με την αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οποία η αλλαγή της ώρας έχει καταργηθεί από φέτος.

Η είδηση ήταν ψευδής και με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο ο κάθε ενδιαφερόμενος θα ανακάλυπτε ότι ενώ την περασμένη εβδομάδα το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής για τερματισμό της αλλαγής της ώρα, αυτό, δεν θα ισχύσει πριν το 2021 και κάθε χώρα θα αποφασίσει ποια ώρα θα διατηρήσει (θερινή ή χειμερινή). Αναλυτικά εδώ: https://ec.europa.eu/gree…/news/20190401/kopste_ta_mousia_el?

Παρακάτω διαβάστε την πρωταπριλιάτικη φάρσα:

Μπορεί η Ελλάδα να αποφάσισε να αλλάξει ώρα αλλά η Κομισιόν είχε αντίθετη άποψη.

Οι δείκτες των ρολογιών γύρισαν μια ώρα μπροστά τα ξημερώματα της Κυριακής, αλλά σύμφωνα με πηγές από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, αυτή η αλλαγή της ώρας είναι αντίθετη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία!

Συγκεκριμένα, κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι για κάθε ώρα που περνάει από τις 3πμ της Κυριακής 31/3, οπότε και κληθήκαμε όλοι να γυρίσουμε το ρολόι μας ώστε να δείχνει 4πμ, η Ελλάδα παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και, ως εκ τούτου, επιβαρύνεται με πρόστιμο 17.650 ευρώ… την ώρα!
Το επιβληθέν πρόστιμο θα παραμείνει εν ισχύ, μέχρις ότου η Ελλάδα συμμορφωθεί με την κείμενη νομοθεσία και επαναφέρει την ώρα, κατά μία ώρα νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για διακοπή των εποχικών αλλαγών του χρόνου εντός του 2019.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...